minaminis

Alla inlägg under november 2009

Av Lisa - 10 november 2009 15:13

  


Snart hämtar syster mig för vi ska på Starta Eget- seminarie inne på Rådhuset i Karlshamn.

Spännande spännande......

Av Lisa - 10 november 2009 08:48

     



Dagen startade underbart, grusades dock när jag kom upp till dagis och insåg att vissa människor är bra märkliga och sorgliga. Men jag antar att folk som går omkring och är otrevliga är fruktansvärt bittra och olyckliga människor. Så efter den insikten blev jag lite gladare igen.


Idag kör jag kurs i Adobe InDesign när barnen är på dagis. Var på anställningsintervju igår. Verkar hur kul som helst. Måste dock fräscha upp minnet lite i några program innan jag kan känna mig hemma. Jag börjar med ovanstående.


Ska lämna besked idag eller imorgon om mitt beslut. Har några andra jobb på gång men det lutar åt detta. Kommer kännas bra mycket roligare att betala av på studielånet om jag jobbar med något som har med min utbildning att göra. Känns som om detta kan vara den chansen jag får, varför inte ta den då?

Av Lisa - 7 november 2009 15:09

Idag har jag varit på handbollskul med flickorna. Mannen och svärfar hade planerat en heldag på övervåningen så liten fick följa med till handbollen. Va lite orolig för hur det skulle gå. Hon vill ju gärna va mitt i smeten och gärna ta alla bollarna. Men det gick hur bra som helst. Det var inte så många barn där idag så hon kunde strosa omkring lite som hon ville utan att störa de andra. Och stora var jätteduktigt.


Nu sitter stora i duschen och liten sover. Jag hade behövt vila men det finns det inte utrymme för idag. Det bankas, hamras och sågas för fullt däruppe. Roligt att det börjar röra på sig lite.


Ikväll ska vi iväg, inte så långt, bara till familjen på andra sidan berget. En lagom promenad. Så det kommer som vanligt bli supertrevligt, och gott, om jag känner dom rätt.


Imorgon ska vi fira papporna. Först pappan i detta huset såklart sen ska vi upp till mina föräldrar för att äta middag där.

Av Lisa - 6 november 2009 09:59

  

Denna boken med Andreas Carlsson är absolut en bok som ska läsas av mig. Är egentligen inget jätte-fan av honom, kan tycka att han är lite slibbig och självgod där han sitter i idoljuryn, men jag har hört så mycket gott om både honom och boken att jag verkligen vill läsa den. Han verkar ha ett underbart liv och framförallt en underbar syn på livet. Men det hänger väl ihop lite grann.


I alla fall, har jag läst någonstans att han, varje morgon när han vaknar, lyfter armarna över huvudet, sträcker på sig och säger; "idag ska vi ha kul"

Vilken härlig inställning, okej att han säkert lever ett helt underbart och roligt liv. Men även vi dödliga borde ta fram denna inställningen lite mer. Även om vi inte kommer hamna i USA som låtskrivare så kan vi ju ändå vara nöjda, eller hur? Vi skapar ju alla våra egna liv, mer eller mindre. det är ingen annan än vi själva som är ansvariga för hur vi lever och mår. (Under förutsättning att vi är friska då ju)

Av Lisa - 5 november 2009 21:10

  


Veckan har varit väldigt lugn. Vi har mest varit hemma. Liten har fått kurera sig och Stora har med valt att vara hemma. Fick en släng av dåligt samvete för att hon inte har varit på dagis och fått leka med sina kompisar men tror nog att hon har haft det mysigt med oss här hemma. Tids nog blir det långa dagar och veckor på dagis. Å då kan man ialla fall se tillbaka på denna tiden och tänka att man passade på att mysa och umgås med dem när man kunde.


Imorgon ska vi ialla fall till kompisar och leka. Underbart tycker jag, det är ju alltid skönt med lite vuxenprat med.


Det har börjat röra sig lite på jobbfronten nu. Var på en intervju igår och ska på en annan på måndag. Även om det inte blir något av det är det skoj att få komma på intervju. Man lär sig så otroligt mycket om sig själv när man sitter där i stolen och blir utfrågad. Man får rannsaka sig och fundera över vem man är, bra saker som dåliga.  Men självklart hoppas jag på att få ett jobb. Vi får helt enkelt vänta och se.


Nu ska jag slänga mig i soffan. Är trött idag!

Av Lisa - 3 november 2009 07:48

Vaken, iordninggjord och inställd på dagis. Fick till och med väcka Liten. Men det blev inget dagis. Liten är inte bra, hostig och snorig. Så jag tänkte; varför ska jag skicka henne till dagis när hon är, om än bara, lite småförkyld när jag kan vara hemma. Och Stora fick själv bestämma vilket hon ville, och hon ville vara hemma. Så mys här i stället, för hela slanten. Jag har redan slängt av mig mina jeans och hoppat i min juicy!


Stora ska vaccineras i eftermiddag så jag tror vi myser och leker sådär extra mycket idag.

Av Lisa - 2 november 2009 22:09

     

         


Har länge velat ha ett namnsmycke och kikat runt på några olika alternativ utan att egentligen fastna för något speciellt. Men sen hittade jag Busfia och blev helt frälst. Här kan man i stort sett designa sitt smycke helt på egen hand. Man väljer armband, eller halsband, vilken typ av länk man vill ha, vilken form och storlek det ska vara på berlocken. Sen kan man välja motiv; antingen vanlig text, eller hand- eller fotavtryck, fingeravtryck och även ditt barns teckning ingraverat på berlocken. Hur gulligt är inte det? Vill ha.......verkligen.


Så nu håller jag på att fundera på om jag ska ha halsband eller armband och vad det ska vara för motiv. Lutar nog åt armband, kan man ha på sig jämt. Sen kan man även köpa till berlocker efterhand. Kanske börjar med ett hand eller fotavtryck från flickorna. Sen hade det varit störtfint med en varsin teckning från dem.


Detta vill jag verkligen ha när jag fyller år. Mannen, hoppas du läser detta.

Av Lisa - 2 november 2009 10:41

       


      

  


(Liten hade med en häx-hatt men den fick bara vara på några sekunder så inget foto hann tas av det)


Vilken slappardag vi har idag. Stora ligger framför tv:n i sitt nattlinne och kollar barn-tv. Frukosten är precis undandukad och Liten går omkring och myser med napp och snutte. Vi tar det lugnt, med andra ord.

Tanken idag var lek med kompisar så jag valde att ha flickorna hemma från dagis, men playdaten blev inställd pga av sjukdom så vi känner att vi inte har någon brådska med att börja dagen.


Så var då november här. Och med november kommer nästan alltid detta trista väder. Ute blåser det riktigt mycket så inne har vi tänt ljus i varenda rum. Det som livar upp denna månaden något är ju det faktum att jag fyller år. Älskar att fylla år och få paket, även om det innebär att ett år till läggs på min ålder. Tycker inte det är så farligt. Kanske tycker annorlunda nästa år när det är 30 hela år som ska firas.


Helgen har varit kanon. Vi firade Halloween så det stod härliga till. I fredags skar vi ut pumpa och klippte ut spöken och fladdermöss som vi hängde upp i lamporna och fönstrena. I lördags när stora vaknade hoppade hon upp och sprang ut till oss och skrek: "Jag är så spänd, det är ju lördag!" Sen ville hon byta om till sina Halloween-kläder direkt. Så för henne var lördagen en lång väntan för gästerna kom inte förrän klockan sex. Men sen lektes det hela kvällen lång. Tror klockan var tolv när stora och kompisen slocknade på soffan. Lyckad kväll.


Gårdagen spenderade mannen på övervåningen, nu ska vi äntligen hugga tag i den. Kom inte så långt igår, det skulle mest funderas, planeras och diskuteras. Men nu har vi nog hyfsad koll på allt, så det är väl bara att köra igång.

Stora hade kompis hemma för första gången. Hon har ju haft kompis här innan, kusiner och barn till våra vänner och sånt, men detta var en kompis på dagis. Dom hade själva pratat om det och frågade om dom fick leka. Så kompisen var här två timmar igår och lekte. En liten milstolpe tycker jag.



Ovido - Quiz & Flashcards