minaminis

Alla inlägg under november 2010

Av Lisa - 23 november 2010 07:00

  

(Lego)

 

Dags att börja fundera på julklappar. Vi är sugna på att köpa lego till stora. Hon har bara duplo och är lite för stor för det nu. Hon gillar att leka med lego men av någon anledning så ska hon inte önska sig det av tomten i år utan bara en massa barbie, dockor och prinsess-prylar. Men vi vill som sagt gärna att hon ska ha lite lego och tror att hon kommer bli glad över detta, en kombo.

Av Lisa - 22 november 2010 20:53


 


(ASUS)

 

Denna vill jag ha, so bad! Men eftersom jag har köpstopp försöker jag få mannen att köpa den, för han har ju inget köpstopp. Tror nog att han köper min idé. Han har velat köpa ny bärbar väldigt länge men mitt krav har varit att den ska vara vit. Nu har han äntligen hittat en vit som även uppfyller hans krav på prestanda. Så varför inte klicka hem den? Vill gärna ha hem den till helgen då det stundar tjejfest och jag vill kunna spela spotify i vardagsrummet, såklart på denna läckerbiten.

Av Lisa - 22 november 2010 20:29

Håller på med diskussionsfrågorna till veckans bok i sociologin. Denna veckan fattar jag ingenting. Har inte läst en rad i boken och nu försöker jag leta i den för att hitta förklaringar till uppgifterna. Går sådär. Varför gör jag detta när jag kan slappa i soffan eller göra något annat mysigt? När jag mycket hellre vill lägga tid på att börja med årets julkort eller sätta upp julstjärnor i fönstret!

 

Påminn varför jag håller på med detta!

Av Lisa - 21 november 2010 17:29

Hittills har bara en julstjärna kommit upp, har mest stått i köket och fejat hela dagen. Det tar tid att baka lussebullar men mysigt var det och gott. Tyckte både jag och Stora. Liten tröttnade efter att ha bakat 3 stycken så jag fick lägga henne, sen sov hon 3 timmar. Inte så pigg.

 

Jag insåg efter en snabb inventering att lite nya julstjärnor och adventsljusstakar behöver köpas.


  

(Markslöjd)

 

En till av denna vill jag ha. Har redan en i vardagsrummet men behöver en till det andra fönstret med.



  

(Star Trading)

 

Och denna fina vita ljusstaken vill jag sätta i stora fönstret i köket, så att jag kan sätta den lilla jag har i det lilla fönstret.


  

(Fling)

 

Men mest av allt vill jag ha denna urfina stjärnan. Den stod på önskelistan inför förra julen med men den har fortfarande inte kommit i min ägo. En alldeles för dyr sak för mig.

Av Lisa - 21 november 2010 12:12

Idag sov vi länge hela familjen, halv tio hann klockan bli innan Stora kom ner och väckte oss. Skönt. Särskilt med tanke på att Liten var uppe ett par timmar inatt med hög feber. Hon vaknade vid halv elva och kunde inte somna om, så hon fick sitta med när vi kollade film. Idag är hon piggare, än så länge.

Mannen är och hjälper sin pappa med något elektriskt så jag och barnen passar på att baka lussebullar.

Degen jäser nu så barnen smet upp på övervåningen för att leka och jag tänkte ta tag i tvättberget, men hamnade här istället.

Vi har tänt ljus i hela huset så julkänslan börjar så smått infinna sig, om man inte tittar ut vill säga. Kanske några julstjärnor kan komma upp med.

Av Lisa - 20 november 2010 16:28

  

(Foto: Lisa)

 

Nu är det denna skruttans tur att vara sjuk. Stora vaknade pigg och frisk idag medans Liten vaknade med feber. Men bara lite så vi tänkte köra på med kalas som planerat, men efter några timmar var det uppe på 39 grader och hon var väldigt ynklig så det var bara att ringa återbud till alla gäster och äta av kalasmaten själva.

 

Tänkte baka lussebullar istället men klockan blev för mycket, så vi myser i soffan framför "Lady & Lufsen" medans mannen jobbar lite på övervåningen. Lite småfix som e kvar.

Av Lisa - 19 november 2010 12:58

Vilken tur att jag har fyllt 30 år och ska ha kalas just precis när jag har köpstopp. För det är ju så tråkigt att inte shoppa, men eftersom jag (antagligen) får lite presenter imorn så stillar det mitt sug. Får jag sen presentkort eller pengar så får jag ju shoppa för det.

Lite av vad jag önskar mig:


      

(Foto: Iittala)

  • presentkort Inreda
  • presenkort Saras Hudvård
  • Marribowl
  • Iittala vinglas, rött och vitt vin
  • smycke från Baglady, Snö Of Sweden eller Pearls for girls
Av Lisa - 19 november 2010 11:17



  


(Foto: Recept.nu)

 

Imorgon är det dags för kalas för vår del, om Stora blir frisk vill säga. Både jag och mannen ska firas. Han fyller ju år i december så vi brukar alltid slå ihop. Och eftersom vi åkte iväg när jag fyllde år så blir det bara ett litet kalas, med föräldrar och syskon. Förutom mannens syster med familj som bor i Stockholm som inte kommer.

Men jag vet inte vad vi ska bjuda på!!! Har total idétorka. Kommer inte på något, och gör jag det så har vi antingen redan bjudit på det eller så är det alldeles för krångligt. Enkelt ska det vara, orkar inget annat för tillfället!

Tips någon?

Ovido - Quiz & Flashcards