minaminis

Alla inlägg den 31 augusti 2009

Av Lisa - 31 augusti 2009 20:14

 (Bild från IKEA)


Sista dagen på detta årets sista sommarmånad. Imorgon är det september och höst. Mysigt och välkomnande på ett sätt, sorgligt på ett annat. Alltid tråkigt när sommaren tar slut, nu vet man att det är långt tills nästa gång det blir varmt och skönt i luften igen. Långt till mysiga grillkvällar med vänner, långt tills dess att barnen kan springa nakna vid poolen. Men ändå mysigt, mer tid med familjen. Bara vara inne och mysa framför tv:n och några värmande ljus. Även om kvällarna blir mörkare så blir dom ändå längre, för barnen somnar tidigare och det betyder mer tid för mig och mannen.


Men visst, vi har en hektiskt höst framför oss. Många projekt hemma som måste göras, dränering och tak ska klaras av innan övervåningen ska börjas på, så visst har vi fullt upp.


Redan nu har höstens trötthet kommit smygande. Jag somnar tidgt varje kväll. Kanske kan det vara sviterna från första inskolningsveckan. Imorgon börjar andra och sista veckan på inskolningen. Denna veckan ska jag lämna Liten själv där varje dag. Får se hur det går.


Med hösten kommer ialla fall suget på förändring som ett brev på posten. Alltid något som måste fixas inne eller ändras. Lite piff här och där.

I fredags va jag och syster på ikea. Jag hade både Liten och Stora med mig, hon hade bara lilla V. Vi packade in oss alla i samma bil, tråkigt att köra själv ju.Trångt, men det gick. Lite fyndat fick vi mellan varven. För det var fullt upp med matpauser, blöjbyten, spring till lekrummet och en Liten med väldigt klåfingriga fingrar att hålla koll på.


Jag köpte bland annat svart överkast till sovrummet, svarta ramar, servetter (såklart), kontorsgrejer och så lite tyg. Ska göra några tygtavlor att ha bakom soffan. Enkelt sätt att förnya utan att lägga så mycket pengar på det. Tycker tavlor att riktigt svårt. Har några favoritkonstnärer som gärna hade fått ha sina alster på mina väggar, men tills dess att dem pengarna finns i min ägo får jag nöja med med tyg.





Ovido - Quiz & Flashcards