minaminis

Alla inlägg under april 2009

Av Lisa - 18 april 2009 15:37

Idag har det varit en trött dag, allt beroende på en flaska vin igår kväll. Är inte så van vid det, brukar bara bli ett glas eller två. Men när man har tjejerna på besök så blir det lätt mer. Hade så trevligt, saknar mina jobbarkompisar något fruktansvärt. Sorgligt att vi aldrig ska få jobba ihop igen. Tänk att få jobba ihop med dem man tycker så mycket om, vilja gå till jobbet varje dag och veta att det kommer snackas, skvallras och skrattas hela dagen. Det är få förunnat.


Ikväll är det kalas. Min mamma har fyllt år. Så egentligen borde jag hoppa in i duschen nu, men jag drar lite på det. Stora tjejen sover faktiskt. Hon sov över hos farmor och farfar igår och vaknade redan halv sju imorse, inte hennes stil alls. Så hon var såå trött idag. Har sovit två timmar nu, så ikväll orkar hon busa med kusinerna så där riktigt mycket.


Inser nu när jag rotar i garderoberna efter kalaskläder till oss att det behövs påfyllning både här och där. Stora tjejen är väl den som har mest men vi andra har det tomt. Ändå är det henne jag köper mest till. Det finns ju så mycket fint till flickor i den åldern.


Igår när vi var inne i stan blev det faktiskt sko-shopping till tjejerna. Skulle bara gå inom walk-on och kika lite, hade nämligen presentkort till Liten därinne, till hennes första lära-gåskor. Vi kom ut därifrån med tre par skor. Det var tag 3 betala för 2 på alla barnskor. Så liten fick väldigt coola basket skor i lära-gå stil (Kavat) och stora tjejen fick gympaskor och gummistövlar.


Nu, duschen.


Trevlig kväll gott folk.

Av Lisa - 17 april 2009 08:40

Idag fick jag sova länge. Liten vaknade inte förräns klockan åtta, och jag var med på noterna. Skönt att sova lite längre för en gång skull. Så idag är vi pigga här. Solens strålar letar sig in genom varenda fönster så energi får vi fullt av.


Liten är påklädd och jag e klar, stora sitter och myser framför morgontv. Hon ska tas på och frukost ska ätas sen bär det av in till staden med syster och hennes busfrön.


Det ska strosas på stadens gator och lunch ska ätas. Present till vår lilla mamma som ska ha kalas imorgon ska inhandlas.


Jag är shoppingsugen till tusen men inser att jag får vänta tills nästa helg då det är malmöweekend för mig och mannen.


Nu, till köket!

Av Lisa - 16 april 2009 16:34

Precis hemkomna från Barnens lekland. Varit där med stora tjejen, hennes kompis och mamma. Småttingarna fick stanna hemma för idag var det de storas dag. Å så roligt dem har haft. Dessa tjejer leker så bra ihop när vi är hemma så detta har verkligen varit toppen. Både för flickorna och oss vuxna. En toppendag med mat, lek, fika, prat och mycket skratt. Så roligt att göra något med bara de stora ibland.


Liten fick vara hos farmor, så hon har nog inte lidit någon nöd.

Mannen är där nu och hämtar hem henne.


Hennes första lilla tand är så gott som här nu. På tiden va? Jag menar flickan är ju över tio månader. Men helt framme är den inte, det är nog en tunn skinnhinna som ligger för fortfarande. Men syns gör den. Lilla flickan.


Reser sig upp gör hon hela tiden nu. Ställer sig upp och släpper händerna. Sen när hon ser hur glada vi blir, då blir hon helt uppspelt vilket gör att hon tappar balansen och trillar. Men sen upp igen och göra det igen, och igen och igen. Så hon övar.


Imorgon är det dags för träff med mina gamla jobbarkompisar. Denna gången har jag fått den äran att vara värd. Dem andra kommer nämligen från Karlskrona så vi har mest hängt där, men denna gången ska jag få visa upp mitt lilla hus. Vilket innebär att jag måste städa och fixa och även göra mig av med mannen och barnen för en kväll.

Av Lisa - 14 april 2009 09:18

Måste ju såklart säga grattis till familjen Eriksson-Nilsson som igår morse fick ett litet underverk.

Av Lisa - 14 april 2009 09:08

Liten har gjort stora framsteg i helgen. Hon går nu själv med sin gå-vagn och hon står även helt själv kortare stunder.

Av Lisa - 14 april 2009 08:36

så, då var påsken över och med den ledighet för mannen. har varit såå skönt att ha honom hemma. vi har verkligen haft en toppen helg. Mycket familjemys, fixande i trädgården och socialt umgänge. precis som det ska vara.


i torsdags hade vi vänner över på middag och vin och planerande av semestern. blir att hyra stuga/hus i ystad eller någonstans på österlen. nära till tosselilla och bornholm om man skulle vilja. Blir nog att vi är iväg en vecka. Ska bli mysigt.


i fredags var vi bara familjen. va ute hela dagen och fixade. lekte i sandlådan, gungade rensade rabatter, grillade korv och annat sånt.


i lördags gjorde vi slag i saken och åkte och köpte plantor till häck på framsidan. vi har velat fram och tillbaka länge så mina föräldrar följde med som smakråd. och det visade sig att dem bidrog inte bara med råd utan även med lite pengar. alltid välkommet så tack säger vi.


på kvällen var min syster med familj här, så då var det lek och bus på högsta nivå med kusinerna. hela huset såg ut som ett bomdnedslag men roligt hade dem och det är huvudsaken.


i söndags hade vi fullt upp med att gräva för häcken och det hjälptes vi åt med hela familjen. Stora med spade och kratta redo. Liten älskar att vara ute. krypa omkring bland jord och sten är toppen det. Men man får hålla stenkoll på henne för hon stoppar allt i munnen.


På kvällen var det dags för påskmiddag hos mannens föräldrar. Stora somnade i soffan så hon fick sova över, liten somnade i vagnen så vi gick hem.


Igår kom mina föräldrar och hjälpte oss att sätta plantorna. Pappa och mannen fixade det medans jag rensade rabatter och mamma tog hand om barnen.


Så vi har verkligen haft en toppen helg, avkopplande och skön. Laddat batterierna till hundra så nu ska vi nog orka ett tag till.


Nu ska det göras frukost till mig och stora sen ska vi börja dagen.


Av Lisa - 8 april 2009 08:14

Halv åtta gick vi upp idag, så man kan ju tro att jag borde vara utvilad med tanke på att jag kröp ner i sängen vid halv tio igår, men icke. Min lilla tiomånaders har helt plötsligt fått för sig att hon är en mycket liten bebis som ska vakna ofta på natten.


Hon har tappat nappen en sisådär hundra gånger och ätit 2 (!) gånger, så sammanlagt har jag nog inte sovit så många timmar. Den MÅSTE vara tänderna som spökar nu, annars blir jag galen. Hon är väldigt svullen på tandköttet och uppe har hon ett blåmärke där tanden ska bryta ut, så det måste ju göra ont.


Idag är det lek och bus med kompisar som står på schemat för barnen mat och prat för mammorna. Som vanligt. Lyxigt man har det egentligen. Träffar vänner varje dag och pratar och fikar. Tänk sen när man börjar jobba, då ska man klara av allt sånt på helgerna. Nu gör man det i veckorna sen kan man ägna helgen åt familjen.


Nu ska det fixas frukost till mig och barnen.

Av Lisa - 7 april 2009 21:20

Ja, jag vet att klockan inte ens är tio, men nu ger jag upp och går och lägger mig. Om man inte kan få ut något vettigt av kvällen kan man ialla fall vakna utvilad imorgon, för en gång skull. Eller kan man det?


Bjuder på en mysig bild på mina finas små fossingar!

Ovido - Quiz & Flashcards