minaminis

Alla inlägg under augusti 2009

Av Lisa - 16 augusti 2009 18:22

En och en halv vecka sedan jag var ute och sprang. Har varit förkyld och varit så tung i huvudet så att jag inte har orkat. Men idag tänkte jag...... fast nu sitter jag här och dricker kaffe, riktigt mätt i magen. Får nog vänta ett tag ialla fall.


Idag har vi haft familjen Elleholm här. Barnen har lekt, leker fortfarande. Och pappan i familjen hjälper mannen i denna familjen med att sätta foder runt ytterdörren. Entrén har varit klar sen i mars, bara fodret som fattats. men nu ska det alltså bli klart. Så killarna har jobbat, barnen lekt och vi mammor har pratat. En riktigt heldag. Mamman och lilla bebisen i familjen har åkt så när barnen leker passar jag på att sitta lite här.


Men som sagt, undra om det blir någon löpning idag. Kanske ska ge mig ut imorn bitti istället. Mannen har ju semester i en vecka till så man får ju passa på.

Av Lisa - 14 augusti 2009 09:58

Just nu sitter stora och sjunger fin sång för lillasyster.


"Jag e så glad för min lillasyster, innan hade jag ingen men då låg hon i magen. Innan var vi storasystrar också inne i magen, så va vi det så va vi det.......Så fick dom ligga i magen som vi"


Helt begripligt va?


Älskade unge!

Av Lisa - 14 augusti 2009 09:54

Är så sugen på att uppdatera min garderob. Rensa ut allt, och då menar jag verkligen ALLT som inte används. Och sen tänka till och köpa nytt. Basgrejer som håller i längden, som jeans, koftor, tights, rätta skorna, underkläder med mera och sen komplettera med allt det snygga som kommer in i butikerna nu.


Men först och främst är jag sugen på ett par snygga jeans. Och jag som aldrig blev färdig till att köpa några slitna jeans i våras vill ha ett par nu. Dessa gillar jag men vet inte om jag ska ha ljusa eller mörka. Kanske mörka blir bäst nu till hösten.

Av Lisa - 13 augusti 2009 20:24

(Denna bilden är tagen från Styleroom) 


Kvart över åtta och båda barnen i säng. Stora sover visseligen inte riktigt än, hon ligger och lyssnar på en cd-saga, men ändå. Måste vara något slags rekord för denna sommaren, eller ialla fall den senaste månaden. För även om liten har somnat tidigt så har stora varit uppe. Men kanske vi kan vända det nu.


Mannen körde precis iväg på innebandy-träning så jag har huset för mig själv (läs tv:n)

Ska ge mig på en riktig tjejfilm som mannen så gulligt fixat till mig. Kan nog vara för att han helst vill slippa se den själv.


Nu börjar det kännas som höst. Det ösregnar ute och håller på att mörkna. Jag har redan tänt lamporna i fönstret. Det är mysigt. Även om jag inte vill att sommaren ska ta slut. För när den är slut är det dags för mannen att börja jobba, barnen ska börja dagis, och jag ska med göra något. Men en härlig sak med hösten det är alla renoverings- och inredningsprojekt som poppar upp i huvudet. Listorna som börjar skrivas om vilka saker som ska tas tag i inne. Vi har fortfarande en del kvar ute inne vi är klara för i sommar. Baksidan ska dräneras och taket ska bytas. Men det ska lejas bort, och det känns riktigt skönt.


Sen är det övervåningen (vinden) som ska göras iordning till barnen. Vi var uppe där idag och kikade lite på det. Funderar eventuellt på att sätta in ett takfönster med.


Skoj att kolla runt lite på nätet och leta inspiration. På Styleroom kan man ju hitta det mesta.

Av Lisa - 13 augusti 2009 18:14

Ibland är det inte roligt att ha ett gammal hus. Inte när saker går sönder, saker som bara finns där som bara ska funka utan att man ska behöva tänka på den. Nyss gick en vattenavstängningsgrej (heter säkert något mycket fyndigare egentligen) sönder, och nu står det och läcker i något hål i väggen i tvättstugan. Låter inte så bra va? Antar att det inte är det heller.


Slutar säkert med att vi måste riva upp hela tvättstugan och byta rören. Vi som har annat på listan. Men om så skulle vara fallet så "får" vi ialla fall en ny tvättstuga då.

Av Lisa - 13 augusti 2009 13:10

Igår var jag och mannen på Kosta Outlet. Barnen fick vara hos mormor och morfar. Har svårt att fatta viktiga beslut när dom är med :)


Hittade en vinterjacka från Polarn & Pyret till Stora, några hundralappar billigare än i POPs butiker. Sen blev det jeans till mannen, själv hittade jag inga som passade, har lite problem med det där. Sen köpte vi en varsin löpardress från Craft, halva priset på dem. Så lite fynd gjorde vi ju.


Sen gick vi in i Iittala-butiken, och där hittade jag hur mycket som helst, men köpte inget. Men vet ialla fall vilka vinglas jag ska börja samla på.

Av Lisa - 10 augusti 2009 21:03

Denna lilla sötnosen är snart i vår ägo. Vi var i Bastasjö idag och tingade den. Gissa om flickorna var eld och lågor. Stora var spickfärdig av förväntningar i bilen bort och Liten blev helt tokig när hon fick se alla små kattungar. Gallskrek när vi skulle hem.


Det var en hane vi var ute efter och de hade fyra stycken kvar. En svart, en svart med vit nos och vita tassar (supercool) och två gråa och vita. Stora fick välja, det är ju hon och lillasyster som ska få katten. Så det blev denna fina. Jag och mannen hade nog valt den svarta med vit nos och vita tassar, den var riktigt tuff men som sagt, flickan fick välja och denna var riktigt riktigt söt med. Jag tyckte vi kunde tingat båda de gråa men mannen höll inte med. Så jag fick nöja mig.


Nu håller vi på att fila på namn så smått. Har några alternativ. Stora har två förslag men hon kan inte riktigt bestämma sig för vilket.


Nu ska jag snart ta ut muffinens ur ugnen. Jag hade en massa vinbär så jag tänkte testa att ha dem i muffinsen. Kanske kan vara gott?


Om två veckor ska vi hämta den.

Av Lisa - 9 augusti 2009 22:25


Kolla in dessa godingarna.

Ovido - Quiz & Flashcards