minaminis

Alla inlägg under augusti 2009

Av Lisa - 6 augusti 2009 11:41

Vi hade såå trevligt och roligt igår. God mat och härligt sällskap. Dem små barnen ville  dock inte sova så vi satt och försökte överrösta deras skrik/gnäll ett tag men det är så det ska vara när man har barn. Tillslut somnade dom ialla fall och dem stora barnen satte sig att kolla på film. Så då kunde vi prata ostört ett bra tag innan vi skulle hem. Vi var inte hemma förrän kvart över ett, men då hade vi tagit en lång promenad hem från dem, med ett varsitt sovande barn i våra vagnar. Så trevligt hade vi, både vi vuxna och barnen.


Idag hade vi egentligen tänkt åka och bada, men Liten har dragit på sig en förkylning och med den kom hostan som ett brev på posten. Så tråkigt för henne. Så vi ville inte riskera att förvärra det hela med bad. Sen är det mycket trötta barn vi har att göra med idag, dagen efter för dom i dubbel bemärkelse. Två sena kvällar har vi haft. Så vi tar det lugnt. Jag viker tvätt (hade typ hela tvättstugan full med ren tvätt) mannen är ute och jobbar och barnen tittar lite film samtidigt som de leker.


Tänkte vi skulle ut och gå en runda när vi ätit middag, kanske hälsa på kusinerna en stund.


Ikväll är det nog löpning som gäller. Förhoppningsvis tillsammans med mannen om vi får barnvakt en liten stund.

Av Lisa - 5 augusti 2009 16:39

Äntligen, äntligen fick jag den i min ägo. Har suktat efter denna radio länge, men idag blev den min. Allt tack vare mina underbara föräldrar som gav oss presentkort på 2000 kr på AudioVideo.


Jag kunde ju inte hejda mig utan var ju såklart tvungen att köpa den direkt. Å så snygg den är. Och mannen var nöjd med eftersom den tydligen ska vara riktigt bra. En win win situation skulle man kunna säga!

Av Lisa - 5 augusti 2009 11:58

Idag är vi sena, precis klara med frukosten och alla morgonbestyr. Hade mamma och pappa här på grillning igår, trevligt värre, och eftersom vår diskmaskin är sönder hade vi rätt mycket disk att ta hand om. Så mannen har stått i köket i en timme nu och diskat medans jag har fixat iordning barnen och packat skötväskan.


Vi har lite ärenden som ska avklaras idag. Lampaffären ska besökas, vi ska titta på takpannor och sen ska vi in till stan en sväng för att köpa en liten gå-bort-present. Vi ska iväg ikväll, till familjen i Elleholm. Det ska lekas, ätas och pratas, mysigt.


När vi ändå är inne i stan tar vi lunch där med, får bli på Rökeriet ute i Vägga. Gott och så mysigt att sitta där.


Nu tror jag minsann vi är klara för att åka.

Av Lisa - 3 augusti 2009 22:20

Är på jakt efter en tallrikshylla. Tänkte ha den i tjejernas sovrum på övervåningen, när den nu blir klar. Dem har nämligen en uppsättning med Barnkammarböcker, och dem tycker jag är alldeles för fina för att dem ska få ha och leka med. Så dem tänkte jag ha i en sån hylla.


Va inom loppisen i Brunnsparken i söndags för att reka lite, men jag hade ingen ro att gå omkring där, vi var ju på väg till Barnens Gård. Men jag hade kanske kunnat göra något fynd där för det var riktigt många som stod och sålde där. Men, men jakten går vidare. Nästa gång får jag åka dit utan barn och man.

Av Lisa - 3 augusti 2009 21:49

Blev inget bakat idag, men väl städat. Både dammsugade och avtorkade golv har vi, sen en toalett som är skinande ren, tack vare sambon som gjorde storrengöring med rensning av avlopp och annat skoj. Lite hyllor och krokar kom med upp på väggarna.


Sen har det hunnits med en löprunda, blev 5,3 km idag. Och bra gick det. Min bästa tid gjorde jag. Nackdelen var att hela rundan var på asfalt så jag har lite ont i benhinnorna, hoppas att det inte blir värre. Nu när jag äntligen hittat min grej.

Får nog bli en runda på Jössa nästa gång, lite snällare mot benen.


Just nu sitter mannen inne hos stora, som INTE vill sova. Vi har vänt upp och ner på dygnet totalt nu, och det är inte kul. Vi får ingen tid alls för oss själva på kvällen. Vi försöker vända det rätt igen genom att väcka henne på morgonen men det har inte hjälpt hittills. Och alltför tidigt vill vi ju inte heller gå upp. Jaja, är det sommar så är det.


Nu ska jag lägga mig en stund på min spikmatta!

Av Lisa - 3 augusti 2009 09:11

Japp, det blev Barnens Gård igår. Vädret blev ju strålande så det blev mycket bad, men även annat. Vi hade en jättemysig dag hela familjen Det märktes tydligt på Stora att hon njöt över att vi var tillsammans hela familjen, och bara vi. Tror det är viktigt för barnen med att göra saker bara familjen, man har ett helt annat fokus på barnen då. Lyckad dag.


Idag är det en städa-baka-sätta upp grejer-dag. Ser ut som det ska börja regna när som så vi kör en inne dag.

Av Lisa - 2 augusti 2009 08:50

Godmorgon!


I detta huset är jag den enda som är vaken, och har varit sen åtta. Så tyst det är. Jag var uppe tidigt och duschade för tanken med dagen är att vi ska till Barnens Gård. Vädret skulle vara fint idag så vi ville passa på. Men inte vet jag om vädret är så fint. Soligt är det ialla fall inte. Så därför avvaktar jag. Suger in lugnet lite innan jag väcker familjen.


Nu är det semester för vår familj. Mannen började sin semester i fredags och är ledig tre härlig veckor nu. Sen börjar allvaret för oss alla. Med jobb och dagis, och för mig? Ingen aning än. Helst skola, men det får vi se.


I fredags var vi och kollade på Pippi Långstrump i Brunnsparken. Mysig liten sommarteater som passade perfekt för Stora, Ja Liten gillade med den men hon hade lite svårare att sitta still. Sen gick vi en runda i parken, åh va den är fin. Tänk om man hade haft en sån fin park här. Tänk att bara ta picknik- korgen och sätta sig där och mysa, barnen kan springa runt och man kan bara njuta av utsikten.


Nej, nu ska jag väcka familjen. Börjar bli riktigt hungrig.

Ovido - Quiz & Flashcards