minaminis

Alla inlägg den 16 februari 2009

Av Lisa - 16 februari 2009 20:48

liten ligger i sin säng och hostar, har gett henne hostmedicin men det verkar inte hjälpa ikväll. tycker så synd om henne, hon är så trött men det är inte lätt att sova när man hostar så mycket. blir inte bättre av att vara där inne heller, då vill hon bara upp till mig. somnar lugnast själv den lilla gullungen.


sitter och kollar på dokumentären "familjen annorlunda" samtidigt som jag springer in till henne med jämna mellanrum och stoppar in nappen.

jag förundras...varför skaffar man så många barn? är det bara självviskt eller vad är det som driver dem?


varför skaffar en del ett barn och andra 10? vad är målet? eller anledningen. visst man älskar barn, men det gör ju dom med ett barn med. lika mycket väl? man är väl antagligen mer barnkär om man skaffar fler barn? för man behöver ju inte vara barnkär för att man skaffar barn. man kan ju älska sina barn men inte andras. men är man barnkär om man skaffar 10 barn? är det rätt mot barnen? det kan det väl knappast vara.


ett barn behöver ju sin mamma och sin pappa.(eller för att vara politiskt korrekt, sin mamma och mamma eller pappa och pappa) ett barn behöver tid och uppmärksamhet. och det finns ju inte hur mycket som helst av den varan så ju fler barn man har desto mindre av detta får väl var och en? inte för den sakens skull sagt att man bara ska skaffa ett barn, för det tycker jag bara är självviskt. om man kan skaffa fler än ett barn borde man göra det.


det är varken lätt eller roligt att vara ensambarn, varken som liten eller äldre. ett syskon är det närmaste man har och det är skönt att kunna ha någon att dela saker med, om inte annat när föräldrarna blir äldre.


men vad är lagom då? varken för lite eller för mycket? innan var det två som var det "idela" kärnfamiljen var ju mamma, pappa, barn och barn. men nu är ju tre det nya två. Så nu är det väl tre som är det "ideala"


svaret är väl antagligen att det beror på familjen och dess förutsättningar. det viktiga är ju att man skaffar barn av rätt anledning. och att man har kärlek och tid så det räcker.


nu sover liten. så skönt för henne.och nu börjar lipstick jungle. så bra för mig.

Av Lisa - 16 februari 2009 09:24


och förresten, entrén blev såååå fin.

det var klart igår när jag kom hem från kalaset. och jag måste säga att jag är mycket nöjd. nu ska det fogas någon dag, men inte dag. idag ska vi bara mysa när mannen kommer hem,

det har vi bestämt. JAPP!

Av Lisa - 16 februari 2009 09:18

dagen började lika snorigt som den slutade igår. liten har sovit dåligt inatt, har legat och hostat i timmar. gav henne hostmedicin igår kväll och den hjälpte nog halva natten ialla fall. usch, hon är riktigt risig, tycker så synd om henne, hon e ju så liten. förstår inte hur det kan komma ut så mycket snor från en så liten näsa......vart kommer allt ifrån?


verkar som om stora har blivit ännu sämre med. hon kom in till oss inatt och var jätteledsen, kunde inte andas sa hon. hon var helt genomtäppt, så hon fick nässpray och somnade. sover fortfarande faktiskt så hon är nog inte så kry heller.


vad ska man roa sig med idag då när man har sådana här sjuklingar att ta hand om? det får bli en riktig mysdag. film och pärla plattor och måla och läsa böcker........sånt gillar stora. mamma tycker faktiskt med att det är mysigt.


Ovido - Quiz & Flashcards