minaminis

Alla inlägg under september 2009

Av Lisa - 22 september 2009 09:34

Nu när vi börjar få liiite ordning ute, jag menar verkligen lite, men en nysådd gräsmatta och ett nytt tak och lite kantsten är väl ändå rätt okej, so far liksom, ialla fall är jag såå sugen på att byta ut vår fula fula husnummerskylt till en annan. Blev så inspirerad när grannen för några veckor sedan satte upp belysning över sitt nummer. Det blev såå fint. Kan visa bild på det någon dag, måste bara prata med grannen först och fråga om det är okej.


Kikade runt lite på nätet igår och hittade lite inspiration. Inte fanns det mycket.

Vet ialla fall att det ska vara aluminium.

                    


Har faktiskt funderat på att ha numret i bokstäver, eftersom vi bor på nummer nio blir det så fjuttigt med bara en 9:a. Då kanske det kan vara finare med NIO. Sen kanske vi måste ha bokstäver på platta, som högerbilden, för vi vet inte hur väggen ser ut bakom skylten som siter där nu. Det är en riktigt ful gul skylt med en 9:a på.

Är riktigt sugen på att belysa det med. Men med något mindre än det på mittenbilden. Mer som det till höger.

Av Lisa - 21 september 2009 13:22

Ni vet såna frön som trillar ner från björkarna på somrarna? Vi har två stycken stora björkar på tomten bredvid vårt hus. Tänk att det var 60 år sedan vårt hus byggdes och därmed 60 år sedan vårt tak lades på. Tänk er 60 års björkfrön som just nu trillar ner utanför mina fönster när byggjobbarna river vårt gamla tak. Rätt mycket frön med andra ord.


Det är en sak som står högt upp på listan; bli av med björkarna!

Av Lisa - 21 september 2009 12:55

Liten sover i sängen! Hon som har sovit i vagn sedan hon var en liten liten bebis sover nu middags i sin säng. Vi har ju jobbare hos oss och då är det svårt att hitta ett ställe där det är lugn och ro till henne. Så jag testade att lägga henne i sängen, hon somnade direkt. Skönt att hon fixar båda. Hon är verkligen lättsomnad den ungen.


                                


Var bara tvungen att klicka hem detta från Mandel idag. Skulle inte egentligen men kunde inte låta bli. Har letat efter ett par grå jeans sen i våras men inte hittat några, sen dök dessa upp, och vad gör man?


Nu ska jag plocka iordning efter maten och sen ska jag vika tvätt, jippi!

Av Lisa - 21 september 2009 10:39

För tillfället är hela vårt hus omringat av en massa bygnadsställningar och folk klampar omkring på vårt tak. Det är nämligen takbytardags, och vi har lejt bort hela arbetet. Så för en gång skull ska vi inte göra någonting mer än att sitta och titta på. Så skönt, så skönt. Okej kanske inte sitta och titta på, men ni fattar.

Och vilket lyft det kommer att bli för hela huset, när det är klart. Det behövs verkligen.


Helgen har varit bra, vi har fixat iordning framsidan. Mannen, pappa och min svåger har gjort ett kanonjobb med det. Så nu är gräset sått och det är bara att invänta att det ska börja växa. Kommer vara kanon till våren att det är klart där när baksidan ser ut som en åker. Ska plantera lite äppleträd till våren med har vi tänkt. Sen ska vi äntligen köpa en studsmatta till barnen. Stora har velat ha en så länge, men denna sommaren fick hon lekstuga pch sen hade vi faktiskt ingenstans att ställa en studsmatta heller. Men till våren.......längtar redan. Nej det gör jag faktiskt inte. Men bra kommer det bli ialla fall.


Nu ska jag förbereda lite mat innan jag hämtar barnen på dagis.

Av Lisa - 17 september 2009 09:27

Stövlarna som jag bloggade om häromdagen är slut. Finns inte att hitta någonstans....typiskt mig att inte slå till när jag hittar något fint, eller kanske inte så typiskt mig egentligen, brukar köpa saker i tid och otid. Men denna gången skulle jag vara så himla duktig och vänta.....vänta varför det?

Hittade dessa snyggingar istället. Saken är bara det är dem kostar tredubbelt så mycket som dom andra jag hittade. Och de andra var mer perfekta.

    

    

(Brandos)

 

Jag som tänkte vara ute i god tid för en gång skull, och inte stå i mina vita converse när det är kallt ute.


Nu ska jag till Arbetsförmedlingen, deprimerande om något.

Av Lisa - 16 september 2009 14:40

Just nu gör stora något som hon inte har gjort på ett coh ett halvt år.....sover middag! Tyckte det var tyst från hennes rum och när jag kikar in har hon dragit ner rullgardinen, satt på cd-sagan och ligger i sängen och sover!!! Hon brukar förvisso säga att hon ska vila, men då ligger hon ner i typ fem minuter sen ska hon leka igen. Men denna gången somnade hon visst. Hon kanske är på väg att bli sjuk för som sagt, detta är inte likt henne.


Idag har vi varit hos A-C med barn på föräldraträff, alltid lika kul att träffas och prata. Småttingarna leker och alla har storasyskon som är ungefär lika gamla, så dem leker med.


Nu ska jag passa på att skriva lite jobbansökningar när båda mina flickor sover.


Innan jag ens hade skrivit klart den meningen så tittade jag ut genom fönstret och såg Liten sitta upp i sin vagn.

Av Lisa - 14 september 2009 09:20

Godmorgon måndag!


Nu är hösten här på allvar och jag känner att det är dags att ta en titt i skogarderoben. Behöver nya stövlar, svarta. Vet inte riktigt vad jag är ute efter mer än att dem ska vara svarta. Är alltid supertråkig och bekväm för jag köper aldrig stövlar med hög klack. Vill ha ett par stövlar som funkar när jag hämtar barnen på dagis, som jag kan gå i ett tag utan att få ont i ryggen, som man kan ha till alla tillfällen. Men visst, ibland vill jag ha klack på, om det är party på gång eller så. Men först och främst ett par snygga, men sköna stövlar. Har ingen koll alls på vad modet säger om höstens stövlar men dessa tycker jag är snygga.


  



                                            (Brandos)


Igår var det dop för minsta kusinen. Jättefint dop verkligen. Jag som inte alls gillar kyrkor och sånt blev till och med lite rörd. Efter det var det fest hemma hos syster med familj. Stora och kusin M lekte superbra hela tiden. Man märker inte av dem längre, för så fort de träffas smiter dem iväg och leker och kommer bara fram när det är mat och fika. Riktigt roligt. Bästa kusinerna.


Nu är barnen på dagis och jag ska ta tag i garderoben igen.

Av Lisa - 11 september 2009 18:24


(Petrified in pink)


För ett tag sedan började jag kika på dessa posters. Funderade på att köpa en att ha i köket. Men när jag började kolla runt på olika bloggar så hittade jag den överallt, ALLA har den. Så jag slog bort dessa fundering fastän jag gillar den. Tills idag, när jag hittade "storyn" bakom "Keep calm and carry on". Då fastnade jag verkligen för den. Gillar när saker och ting har en mening. När det står för något eller skapar en speciell känsla hos ägaren.


Så, nu är jag såld på den igen. Nu återstår "bara" att fundera ut vilken färg jag ska ha den. Finns ju några att välja på.  

Ovido - Quiz & Flashcards