minaminis

Alla inlägg under februari 2009

Av Lisa - 18 februari 2009 08:49

Kan det vara LITE bättre idag? Vågar man hoppas? jag tror, men vi har iofs bara varit uppe i 20 minuter. Stora åkte på ögoniflammation igår så hennes ögon var jättekletiga igår när hon gick och la sig. vi hade ögondroppar hemma sen innnan så vi tog det på henne, och nu när hon vaknade så såg det bra ut. kan det verkligen vara så?


Liten har sovit oroligt inatt med, första delen av natten ialla fall, sen har det varit lite bättre. men hon hostar fortfarande. Vi ska ha en riktig kurera oss dag idag med så vi blir friska tills imorn. vi har nämligen planerat att åka till barnens lekland med min syster och kusinerna. och det vill vi ju bli friska till.


Av Lisa - 17 februari 2009 12:38

usch vad liten har det jobbigt. hon är såå förkyld och hostig och hängig. hon känns så varm men enligt febertermometern så har hon inte feber. hon kan inte sova för hon är så täppt och snorig, men hon orkar inte vara uppe heller. vill ingenting mer än att vara uppe i mammas famn och mysa. så det gör vi, myser. försöker räcka till åt båda tjejerna. för stora behöver mig med, fastän hon inte är så sjuk.


nu ligger lillan i sängen och försöker somna, tror kanske att det kan lyckas. maten är i ugnen och tanken är att jag och stora ska kunna äta middag i lugn och ro. sitta och prata och filosofera, sådär mysigt som vi gör ibland. sitta och titta ut genom fönstret och prata om det vi ser. hoppas liten låter oss göra det.

Av Lisa - 16 februari 2009 20:48

liten ligger i sin säng och hostar, har gett henne hostmedicin men det verkar inte hjälpa ikväll. tycker så synd om henne, hon är så trött men det är inte lätt att sova när man hostar så mycket. blir inte bättre av att vara där inne heller, då vill hon bara upp till mig. somnar lugnast själv den lilla gullungen.


sitter och kollar på dokumentären "familjen annorlunda" samtidigt som jag springer in till henne med jämna mellanrum och stoppar in nappen.

jag förundras...varför skaffar man så många barn? är det bara självviskt eller vad är det som driver dem?


varför skaffar en del ett barn och andra 10? vad är målet? eller anledningen. visst man älskar barn, men det gör ju dom med ett barn med. lika mycket väl? man är väl antagligen mer barnkär om man skaffar fler barn? för man behöver ju inte vara barnkär för att man skaffar barn. man kan ju älska sina barn men inte andras. men är man barnkär om man skaffar 10 barn? är det rätt mot barnen? det kan det väl knappast vara.


ett barn behöver ju sin mamma och sin pappa.(eller för att vara politiskt korrekt, sin mamma och mamma eller pappa och pappa) ett barn behöver tid och uppmärksamhet. och det finns ju inte hur mycket som helst av den varan så ju fler barn man har desto mindre av detta får väl var och en? inte för den sakens skull sagt att man bara ska skaffa ett barn, för det tycker jag bara är självviskt. om man kan skaffa fler än ett barn borde man göra det.


det är varken lätt eller roligt att vara ensambarn, varken som liten eller äldre. ett syskon är det närmaste man har och det är skönt att kunna ha någon att dela saker med, om inte annat när föräldrarna blir äldre.


men vad är lagom då? varken för lite eller för mycket? innan var det två som var det "idela" kärnfamiljen var ju mamma, pappa, barn och barn. men nu är ju tre det nya två. Så nu är det väl tre som är det "ideala"


svaret är väl antagligen att det beror på familjen och dess förutsättningar. det viktiga är ju att man skaffar barn av rätt anledning. och att man har kärlek och tid så det räcker.


nu sover liten. så skönt för henne.och nu börjar lipstick jungle. så bra för mig.

Av Lisa - 16 februari 2009 09:24


och förresten, entrén blev såååå fin.

det var klart igår när jag kom hem från kalaset. och jag måste säga att jag är mycket nöjd. nu ska det fogas någon dag, men inte dag. idag ska vi bara mysa när mannen kommer hem,

det har vi bestämt. JAPP!

Av Lisa - 16 februari 2009 09:18

dagen började lika snorigt som den slutade igår. liten har sovit dåligt inatt, har legat och hostat i timmar. gav henne hostmedicin igår kväll och den hjälpte nog halva natten ialla fall. usch, hon är riktigt risig, tycker så synd om henne, hon e ju så liten. förstår inte hur det kan komma ut så mycket snor från en så liten näsa......vart kommer allt ifrån?


verkar som om stora har blivit ännu sämre med. hon kom in till oss inatt och var jätteledsen, kunde inte andas sa hon. hon var helt genomtäppt, så hon fick nässpray och somnade. sover fortfarande faktiskt så hon är nog inte så kry heller.


vad ska man roa sig med idag då när man har sådana här sjuklingar att ta hand om? det får bli en riktig mysdag. film och pärla plattor och måla och läsa böcker........sånt gillar stora. mamma tycker faktiskt med att det är mysigt.


Av Lisa - 15 februari 2009 12:46

synd att man har barn som är genomförkylda och hängiga för solen lyser ute och snön gnistrar. sånt där underbart fint vinterväder som det kanske bara är två gånger om året. men men, vad gör man. barnens hälsa före allt.


idag sätts det klinkers här hemma i entrén, och ååååhhh så fint det blir. vi har valt en stor 30*60 platta, svart med rätt mycket struktur. blir jättefint mot den vita dörren och det vita på trappen. det är mannen och svärfar som lägger det.


för oss andra är det kalas dags, kusinen som har fyllt 7 år. skulle egentligen haft kalas förra helgen men då låg stackaren sjuk i influensan, så det fick bli idag. och därför kan inte mannen följa med, för detta var bokat sedan länge. hoppas mina flickor orkar.


just nu sover båda, så jag ska passa på att göra mig iordning.

Av Lisa - 15 februari 2009 12:36


jag går ner till årstaviken och sparkar höstlöv med min son

gud välsigne hans små fötter där dom går

Av Lisa - 12 februari 2009 13:48

idag har vi varit på öppna förskolan för första gången. stora fick stanna hemma från dagis så att vi kunde gå ner där istället. hade sällskap ner med familjen på andra sidan "berget". vi kämpade oss ner där i snökaos, lite mysigt faktiskt.


det första som mötte oss när vi öppnade dörren var doften av nybakat bröd. tydligen "bjuds" (kostar 10 kr för oss vuxna) det på nybakade frallor varje gång och kaffe och allt sånt. det var jättemysigt där och både stora och lilla hade jätteroligt. så det får bli en ny tradition, gå ner där minst en gång i veckan. allt avslutades med en sångsamling. det enda som var lite negativt var att dem sjöng några låtar om gud......inte riktigt min grej. men det antar jag att man får stå ut med om man befinner sig i kyrkans församlingshem.


när vi kom hem gjorde vi en snögubbe, en väldigt låg och trött snögubbe, det var ingen kramsnö så det var nästan helt omöjligt. men den fick ialla fall en stoooor kropp och ett litet huvud med ögon, näsa och mun, och ett äpple till hatt! sen lyckades vi även göra en snölykta som vi tände ljus i. lågan från ljusen syns inte alls eftresom det är mitt på dagen, men men, tanken är ju god.


Ovido - Quiz & Flashcards