minaminis

Alla inlägg under maj 2009

Av Lisa - 13 maj 2009 09:10

Så här snygg är lillasyster idag, gissa om stora blev avundsjuk när hon såg den fina klänningen med hundar på. "Jag vill med ha en sådan" var det första hon sa.


Gick in på Bus&Rackartygs hemsida för att kolla på en sån till henne, fanns ju en så fin. Likadan fast med lite volanger på. Men såklart, slutsåld. Så nu får jag lösa detta på något annat sätt. Har ju lovat henne en klänning med hundar på.

Av Lisa - 13 maj 2009 08:13

Min lista med saker som ska klaras av innan Litens kalas blir bara längre och längre, och inte stryks det något på den heller. Kalaset är redan nästa helg och jag vet inte när jag ska hinna börja på den.


För tillfället ser den ut såhär:


  •  rengöra ugnen
  • städa besticklådan
  • putsa fönstrena på altanen
  • putsa fönster: kök

                              vardagsrum

                              toalett

  • köpa gardiner till köket
  • hänga upp gardiner i köket
  • baka syltkakor
  • köpa kakfat
  • städa altanen
  • olja altanmöblerna
  • köpa blommor och plantera
  • "hitta på" någon tårta att baka till kalset

Ungefär detta ska jag hinna med, plus det vanliga, städa, handla, ja du vet. Hmm kanske att man skulle försöka hålla sig hemma lite så att man kunde börja på den där listan. Det enda som är överstruket och avklarat är städningen av besticklådan, och den skrev jag dit i efterhand. Det var liksom egentligen ingen prio.

Av Lisa - 12 maj 2009 20:12

Det blev en Scooter. Pratade en del med M, som jag var hos idag, och hon hade erfarenhet av båda. Men om man, som jag, skulle använda en ståbräda till den så var scooter det enda valet. Skulle man ha ståbräda till Brio Race var man tvungen att ta bort sufletten annars fick det stående barnet inte plats, och då tycker jag hela poängen med dessa vagnarna faller.


Det var även lite mer viloläge i scootern jämfört med Racen. Så det blev en scooter och det var ståbrädan som avgjorde. En svart tog vi. Det tröttnar man inte på. Nu ska jag bara pimpa den med en AddStroller sittdyna. Vi var och tittade på det på Bus&Rackartyg men mannen tyckte vi hade gjort av med tillräckligt med pengar för dagen så jag får ta det en annan dag. Typiskt killar va?


Mamma var även med för hon skulle köpa några av sina presenter till Liten. Blev en cykelsadel och en klänning från Bus&Rackartyg. Finfint det. Nu måste vi bara köpa en cykel till mannen så att vi kan ut och cykla med båda tjejerna.


Ovanstående bild är på klänningen som jag köpte till Liten sist jag var på Bus&Rackartyg. Såå jäkla fin.

Av Lisa - 12 maj 2009 10:09

Åh my god. Huset som Äntligen hemma har renoverat (om ni har tittat på det) ligger ute på Svensk Fastightersförmedling. Priset? 11 950 000. Det är pengar det. Men kolla in det här Så jäkla snyggt. Kan man få till något liknande hemma kanske....tror inte så tyvärr.


Av Lisa - 12 maj 2009 08:56

Vilken ska vi ha?

Emmaljunga scooter eller brio race? Någon som har någon erfarenhet av dem? Jag kan bara provat scooter och den är kanon, inte världens smidigaste sulky men mysig och skön för barnet att sitta i och sova i.


Blir en tripp in till staden när mannen slutar jobbet för att inhandla någon av dem. Färg vet jag inte heller. Hmm......



Av Lisa - 12 maj 2009 08:13

Godmorgon!


Idag är det inte roligt att vara jag. Vaknade med hela huvudet fullt med snor, ialla fall känns det så. Snorig som tusan och ett huvud tungt som en vattenmelon. E det min tur nu? Har inte varit sjuk på evigheter så "lite" förkylning kanske inte är mer än rätt.


Glad och pigg (till sinnet ialla fall) trots allt. Solen lyser ju ute och termometern visar på fint väder. Idag är det en tur till bästa kompisen som gäller. Det finns det hundar och katter i massor och hästarna strövar omkring utanför fönstret. Riktig sommaridyll med andra ord. Stora älskar att vara där.


Så nu ska jag proppa i mig lite alvedon och se till att bli bra. 

Av Lisa - 11 maj 2009 13:49

Jag läste precis ClaraBellas inlägg om Att göra listor. Och jag måste bara instämma. Jag älskar att göra listor. Jag gör listor över precis allt. Gärna långa listor och detaljrika. Mest av allt gillar jag att stryka det jag gjort. Jag kan gå så långt som att skriva dit saker som jag redan har gjort bara för att få stryka dem. Jag känner mig duktig då, när det är mycket som är överstruket.


Min syster är precis som mig, fast snäppet värre. Hela hennes hem kryllar av listor. Köksbordet är fullt av listor. Jag har ialla fall mina samlade på ett ställe. Kontoret, där trängs mina listor och mina olika anteckningsböcker som innehåller listor. För jag har olika listor till olika saker.


Listor som huserar här för tillfället är;

* listor på saker som ska göras innan Litens kalas

* listor på saker som ska inhandlas på Ikea, när jag nu kommer dit.

* listor över saker som behöver göras i trädgården

* övergripande och långsiktiga listor över renovering

* detaljrika och kortsiktiga listor över renovering

* listor över saker som ska inhandlas till trädgården

* listor över saker som jag vill ha till hemmet


Ja som ni ser så skriver jag listor över det mesta. Och precis som ClaraBella skriver så är det mycket för att strukturera tankarna.

Av Lisa - 11 maj 2009 12:19

Idag är det en riktigt mysig dag. Mannen överraskade mig med att ta lite semester idag, bara sådär. Dom dagarna är dom bästa, riktig bonus. Men dagen började med att jag fick ta en tur till apoteket för att köpa alvedon och nässpray till Liten. Hon e riktigt förkyld. Hoppas verkligen att det är tänderna.


Körde inom Coop på vägen hem och köpte god frukost. Sen avnjöts det långfrukost. Farmor överraskade oss med ett besök, hon var ledig idag och saknade sina små. Så hon har somnat Liten och nu är hon ute och cyklar med Stora. Mannen är ute i trädgården och gräver och jag är inne och fixar fika. Okej, en liten snabbis vid datorn får hinnas med.


Igår var vi nere på marknaden med kusinerna. Det åktes karuseller och köptes popcorn och sockervadd och ballong. Vi hann med andra ord med allt som bör hinnas med när man är på marknad.  En langos till mamma och pappa fick det bli på vägen hem.


Nu ska det serveras fika.

Ovido - Quiz & Flashcards