minaminis

Alla inlägg under maj 2009

Av Lisa - 10 maj 2009 08:02

Knappt har hon blivit bra från förra omgången förräns hon ska åka dit igen. Lilltjejens hosta har blivit ännu värre. Va hos läkaren för ett tag sedan och fick hostmedicin till henne, som har funkat jättebra. Hon blev bättre, men inte bra. Men inatt har det varit helt otroligt. Hostat så mycket. Varken jag eller mannen eller Liten fick sova första halvan av natten.


Mannen tog ialla fall Liten med sig och gick ut och satte sig i soffan, så jag kunde slumra lite. Men somnade gjorde vi nog inte förrän vid tre. Och nu är man uppe, och har varit sen klockan 7. Härliga tider!


Jag ska inte klaga, "lite" hosta har ingen dött av, så det är bara att stå ut. Det är väl ytterliggare några tänder som ska fram. Har hört att det finns barn som hostar fram sina tänder, och Liten måste vara en av dem. Hon fick ju sina fyra första nu senast när hon hostade som värst.


Trött är jag ialla fall. Ska gå och fixa lite frukost till familjen, och se om man kan väcka sambon till doften av nybryggt kaffe.


Av Lisa - 8 maj 2009 10:29

En sådan här till mamma (mamma mig alltså) på mors dag kanske? För att visa uppskattning. Jag vill sååå gärna ha en Moccamaster. Förutom att det är supersnygga brygger de sjukt gott kaffe. Trodde inte på när folk sa det till mig innan, tänkte att det spelar väl ingen roll vilken bryggare kaffet är bryggt på, men jodå. Kaffet blir riktigt gott i en sådan här.


Som ni märker är jag inte så sugen på att städa.

Av Lisa - 8 maj 2009 10:24

Usch, idag ska jag dammsuga. Har lovat mannen det. Han tyckte nämligen att vi skulle ta en städning igårkväll, det var det som låg på planeringen eller skulle han ut och sätta lite mur. Jag som tycker det är roligare när det händer lite ute, sa att städa det kan ju jag göra imorgon, vi har ändå inget annat planerat. Så nu sitter jag här min dumma nöt.


Får nog ta tag i den där städningen så att vi kan göra något roligare sen.

Av Lisa - 8 maj 2009 10:21

Dessa två grejer vill jag ha när det är dags för nästa kalas här i huset. Liten fyller ett år i slutet på mars. Och vad hade varit läckrare? Har funderat fram och tillbaka på färg på steltonkannan men det lutar nog åt vit. Hållbart i längden ju. Det eller svart. Men svart kan ju lätt se lite dystert ut.


Karro, om du läser detta, så japp har fått inspiration till detta av dig :)

Av Lisa - 8 maj 2009 08:32

Lilla Della stod precis och dansade som en galning till Svennebanan. Rolig syn.

Av Lisa - 7 maj 2009 20:44

En doft av choklad sprider sig i huset. Kladdkakan står inne i ugnen, och kaffet puttrar i sin bryggare. Det är mys när det är som bäst. Det tråkiga är att kvällens mys även involverar hockey på tv, och där försvann romantiken.


Men visst, någon gång ska även mannen få sitt, och ikväll får han det. Så för att göra det hela mer angenämt så blir det kladdkaka och grädde till hockeyn. Då blir vi alla nöjda.


Torsdagskvällen är en bra kväll. Man vet när man sitter där i soffan att det bara är en jobbardag kvar sen är det helg för hela familjen. Man sitter uppe en stund extra för man vet att man snart kan få sova ut. Att helgen snart är här och att man kan vara tillsammans allihopa. Vakna tillsammans, ligga i sängen och mysa. Hämta över Liten från spjälsängen, höra storas tassande fötter utanför dörren, och få se hennes rufsiga uppsyn och kudden som bärs under armen. Leka koja med flickorna tills de kiknar av skratt. Äta frukost tillsammans, släppa ner barnen på golvet när dem är klara och sen sitta kvar och dricka kaffe och prata sådär riktigt länge.


Det är vad helgen har att bjuda på.

Av Lisa - 6 maj 2009 20:28

Det blev snyggt som attans med våra nya markiser, men som sagt, nu stör jag mig något enormt på vårt fula tak. Aldrig att man kan vara nöjd. Förbättrar man en sak ser man alla andra tusen saker som behöver förbättras. Jaja, är det typiskt kvinnligt eller ? Jag tror så.


Jag och barnen har haft en härlig dag. Fick besök av min käre far, lite lunch tillsammans med honom. När markiserna var uppsatta och klara begav vi oss till affären. Barnen skötte sig exemplariskt, som alltid. Och nu ikväll har vi lekt med dockor. Jag hämtade ner massa bebiskläder i strl 50 och 56 som jag gav till stora. Hon blev eld och lågor. Så nu har vi bytt om på alla dockorna och dem andra kläderna dem hade på sig ska nu tvättas, Storas ord. Vill göra som mamma ju.


Nu är dom i säng, men stora ville inte sova ikväll. Hon brukar aldrig tjabba om det. När vi har läst sagan och gått ut ur rummet hör vi inte mer av henne, utan hon somnar efter en stund. Men ikväll kom hon upp och ville att jag skulle sjunga för henne. Stackars barn tänkte jag då, hon vet inte vad som är skönsång om hon vill höra mig sjunga. Men en låt fick det bli och nu verkar hon ha somnat. Eller inte, hörde precis henne prata med dockorna, men så länge hon ligger i sängen är det lugnt. Då somnar hon ju så småningom.


Imorgon ska vi passa kusinerna en stund på morgonen. Syster skulle nämligen till doktorn. Sen efter det kommer storas bästa vän och hennes familj, då blir det härlig lek som vanligt.


Nu ska det laddas inför Grey´s anatomy. Grämmer mig som fan över att jag missade avsnittet förra veckan.

Av Lisa - 6 maj 2009 09:10

Om jag hade haft några tiotusen över så hade de definitivt gått till ett konstverk av denna konstnären; Lisa Rinnevuo. Jag älskar hennes tavlor och drömmer om att en dag få äga en eller två av hennes verk.


Är dem inte underbara?

Ovido - Quiz & Flashcards