minaminis

Alla inlägg under maj 2009

Av Lisa - 6 maj 2009 08:53

Idag är det kallt, kyligt även inne. Vi har myskläder på oss hela familjen. Mysbyxor och varma koftor. Har tänt värmeljus till överallt.


Vaknade utvilad idag. Liten har sovit hela natten, från halv åtta igår tills halv sju idag, det är godkänt. Märks så mycket på humöret när man fått sova en hel natt, både på mig och Liten.


Sitter här med en kopp kaffe. Barnen är i full gång och leker inne på storas rum. Hon vaknade precis, men måste ju såklart leka lite innan frukost. Jag och Liten har redan ätit vår frukost, vi har ju varit uppe några timmar.


Idag kommer som sagt markiserna, hoppas han kan sätta upp dem fastän det regnar. Pappa min kommer med en stund. Äter lite lunch med oss. Det är ju torsk onsdag. Mannen kommer hem sent ikväll. Han är på mässa i Göteborg. Bara roligheter för hans del. Dom som har mässan har tydligen hyrt Liseberg med så en runda där med blir det för honom. Vilket jobb va?


Av Lisa - 5 maj 2009 20:48

En  härlig dag med fullt ös från början till slut. Träffen med föräldragruppen var jättemysig, som alltid. Vi har jämnt tusen saker att prata om och lika många saker som vi inte hinner med. Tur att vi träffas en gång i veckan.


Ikväll har jag äntligen tagit tag i och olja in matrumsbordet. Det ska göras två gånger om året och jag har gjort det en gång, sen vi köpte det för tre år sedan. Inte så bra alltså. Men ikväll fick det sig en omgång, så nu e det så fint så.


Imorgon kommer våras markiser att sättas upp. Och det ska bli så roligt. Hoppas verkligen att det blir bra. Risken är nu att jag får svårt att njuta av dem för att vi inte har bytt tak. Taket är nu rött men ska bli nytt och svart i sommar. Då kommer det nog bli snyggt med de svart/grå markiserna till.


Nu, Desperate Housewives!

Av Lisa - 5 maj 2009 10:23

Blev visst föräldraträff ändå,.... här. Så jag har fixat och donat och röjt undan det värsta. Hade grejer liggandes överallt och damm i hörnen. Nu ser det ialla fall okej ut. Huvudsaken är ju att det blev av och att vi kunde träffas.


Tjejerna har lekt för fullt med varandra under tiden jag har fixat. Nu sitter Liten i sin lära-gå-vagn. Hur hon har kommit upp där är mig en gåta, men hon har tydligen lärt sig att klättra. Igår hittade jag henne i storas säng. Så nu gäller det att se upp.

Av Lisa - 5 maj 2009 08:29

Idag har solen gömt sig på riktigt, och som det ser ut kommer den inte komma fram heller. Men det gör inte så mycket. Det får bli en riktig innemysardag idag. Sätta på lite kaffe, spela lite musik, lalla runt lite och mysa bara.


Vi skulle egentligen haft träff med föräldragruppen idag, men hon vi skulle vara hos ställde in igårkväll, och ingen annan har erbjudit sig heller. Inte jag heller för den delen. Vårt hus ser ut som ett bombnedslag för tillfället, tyvärr. Orkade faktiskt inte ta tag i det klockan 9 igår. Synd, jag gillar våra träffar, dem är mysiga.


Får se vad dagen har att komma med.



Av Lisa - 4 maj 2009 10:24

dessa underbart fina skor. Har ett par gladiatorsandaler i vitt och ett par i brunt men ett par svarta är ju ett måste i sommarens garderob. Ska man våga beställa dem? Har ju alltid strl 37 i skor. Borde väl va lugnt?

Av Lisa - 4 maj 2009 10:10

Vädergudarna har svårt att bestämma sig idag. Ska solen få vara framme eller ska himlen täckas av regnsvarta moln? Lika väl som vädret har beslutsångest har jag det med, ska detta bli en bra dag eller inte? Och typiskt mig (och säkert många med mig) beror detta mycket på vädret.


När solen tittar fram blir jag glad och vill ut, när den försvinner och ersätts av mörka moln blir jag trött och huvudvärken kommer fram.


Men skärpning på mig, för vad har jag att klaga på? Inget, jag lever och mår bra: Jag får vara hemma med mina fina prinssessor. Vi kan göra precis vad vi vill, lämna tvätten som behöver vikas på bordet och bara leka och ha roligt. Fast till och med tvätt som ska vikas kan vara ett roligt nöje när man har två busungar att titta på under tiden. Två små monster som röjer omkring och leker och skrattar.


Mina små leker bättre och bättre tillsammans för varje dag som går, och det är så härligt att se. Tänk vilken glädje dom har av varandra.


Idag har vi inget inplanerat. Ska bli en lugn och mysig start på veckan. En tripp till byns bibliotek får det bli efter lunch, när Liten ska sova middag. Det är så mysigt att sitta på biblioteket och bläddra i en tidning medabs stora leker eller tittar i någon bok. Där kan vi lätt tillbringa någon timme.

Av Lisa - 3 maj 2009 07:53

Bara jag och Liten vaken. Stora var uppe länge igår och sover, mannen var ute med kompisarna och förtjänar några timmar till.


Tänkte jag skulle passa på. Har inte orkat innan. När kvällarna har kommit och tiden funnits till att skriva har jag inte varit på humör. För på kvällen kommer även alla tankar. Mycket tankar just nu som virvlar runt. Mycket minnen som dyker upp och ska bearbetas. Tankarna finns såklart mest hos min mormor. Inget konstigt med att hennes tid här på denna plats snart är slut, men tankar på hur. Hur kommer slutet att vara? För visst ska det vara ett värdigt och respektfullt slut? En människa som har levt i snart 90 år och bidragat med sitt till samhället ska väl få en bra avslutning? Det tycker man ju, men tydligen inte alla. Människor som säger nedlåtande saker till en gammal människa som är helt försvarslös. Som förringar en gammal människa och säger saker som inte är sanna. Och detta är människor som jobbar med sjuka och gamla. Hur kan man, hur kan dom? Fy säger jag bara. Det är detta jag tänker på. En gammal människa som inte har någon kraft kvar i sin kropp men som har ett huvud som är fullt friskt och klart ska inte behöva bli behandlad på något annat sätt än det bästa. Ingen ska det såklart.


Jag blir så arg.


Så om jag kommer vara frånvarande här får ni ha överseende. Ibland har jag lust och ibland inte.

Ovido - Quiz & Flashcards