minaminis

Alla inlägg under mars 2009

Av Lisa - 13 mars 2009 14:44

Liten är jättedålig. feber, snorig och en grym hosta. så det blir inget sim för henne, synd eftersom det är sista gången idag.


nu väntar vi på att mannen ska komma hem, han ska vara hemma med liten medans jag och stora ska iväg och simma. efter det blir det handling och sen är det dags för helg. å så jag välkomnar helgen, synd bara att det blivit sjukstuga här igen, jag vet ju roligare saker man kan göra på helgerna är att torka snor och ta tempen. men men, vi får va hemma och mysa.  hoppas bara liten inte blir ännu sämre. usch jag tycker hon känns varmare nu och ändå har hon fått alvedon. måste vara tänderna med som spökar, hon är ju snart tio månader men har inte fått en enda. det borde vara dags. hostan kan tyvärr inte beskylla tänderna för.


nu är det dags att simma.

Av Lisa - 13 mars 2009 09:22


idag skulle jag vilja att det var väldigt varmt ute,

detta hade då blivit dagens outfit.


alla grejerna kommer från H&M

Av Lisa - 12 mars 2009 22:29

idag har vi haft ännu en toppendag, å vad jag älskar dem. hatar att lägga mig på kvällen och känna att man inte är nöjd, att man varit trött och tråkig. men det är väl så det är att vara mamma, man brottas ständigt med det dåliga samvetet. det är så mycket man ska hinna med samtidigt som man bara vill leka med sina barn. man måste bli bättre på att släppa alla måsten.


jaja, idag har ialla fall varit kanon. dagen började med den sista föräldragruppsträffen, vi hade besök av en barnpsykolog, väldigt intressant. vi pratade mycket om relationen mellan syskon. och hur barn påverkas av att få småsyskon. väldigt lärorikt.


när vi kom hem från dagis var det alldeles för fint väder för att gå in så vi va ute en stund och blåste såpbubblor. skruttan fick det i present på dagis nämligen. liten sov i vagnen och solen sken....mer sådana dagar tack. men nejdå, vi tar lite mer snö först...........


sen fick vi besök av en kompis och hennes lilla flicka. dom ville fira skruttan lite, flickan var nämligen sjuk i lördags när det var barnkalasdags. så det lektes och pratades, vi mammor stod för det mesta pratet.


kvällen har bjudit på mys och lek. liten har tyvärr fått hosta igen så hon vaknar hela tiden av den. jobbig natt vi har framför oss. tur att det är ledigt från dagis imorgon så vi kan ta det lugnt.


stortjejen ville inte somna i sin säng ikväll, det var monster och lejon och allt möjligt i rummet. i själva verket var hon inte ett dugg rädd utan bara väldigt sugen på att somna hos oss i soffan, och vi kunde faktiskt inte säga nej. så vi kröp ner i soffan och mös, och där somnade hon medans jag låg och sniffade henne i håret och klappade hennes mjuka lilla hand....mmmm kärlek.

Av Lisa - 12 mars 2009 08:43

idag är det vårkänslor och jag är glad, tror jag. dagen har ju bara börjat. har precis kommit hem från lämning av snäckan på dagis och nu sitter jag här och avnjuter en smoothies. min nya favoritfrukost. jag är inte så bra på frukost men smoothies...verkligen min grej.


idag är det dags för föräldragrupp, va ett tag sen nu. trevligt att träffa alla och prata lite. men först måste det piffas en aning, ser ut som ett troll. jag hinner aldrig sminka mig på morgonen när jag ska iväg till dagis och kläderna som åker på är de första bästa. så det måste ses över. inte för att jag har så mycket nice i min garderob, det måste göras något åt det. håller som bäst på att planera in en tripp till malmö, jag och en kompis ska ner och hälsa på en annan vän, och då blir det nog shopping på schemat. för det är inte okej att gå omkring och se ut såhär, borde vara olagligt.


när man fick sitt första barn åkte man ner från 1:a plats till 2:a plats på prioriteringslistan men nu, med barn nummer 2 har jag åkt ur listan totalt. trodde inte man kunde förfalla så mycket bara för att man fått barn, men det går visst. kollar på gamla kort på mig, bara ett år bakåt i tiden och det är inte samma människa som jag ser i spegeln varje dag. det är inte okej, det känns inte okej. får ta och göra en riktig inventering av mig själv.........men nu back to reality, bajsblöja :)

Av Lisa - 11 mars 2009 20:30

(privat bild på snäckans racercykel )


igår var en riktig skitdag. allt var sådär riktigt jobbigt som det kan vara ibland. både jag och flickorna var på dåligt humör, trötta och gnälliga var vi hela högen. flickorna bara gnällde och grät och jag hade inget tålamod till att lirka med dom som jag brukar utan jag blev bara sur jag med, vilket absolut inte hjälpte, ni vet ond cirkel. det hela slutade med att liten somnade, efter mycket mycket om och men, och jag och stora gick och la oss i hennes säng och somnade vi med. så när mannen kom hem från jobbet klockan fyra så sov vi hela högen.


vi fortsatte vara på dåligt humör även på kvällen så när vi ätit middag så lämnade jag barnen och disken med mannen och smet in i badrummet, sen tog jag en lååång dusch, jag var säkert i badrummet en timme. och det var såå skönt. sen var det bara att lägga barnen och sen lägga sig själv i soffan.


vaknade upp idag och allt var toppen. skönt att det kan vända så snabbt. för lika hemsk dag som vi hade igår, lika bra dag har det varit idag. både jag och minisarna har varit på toppenhumör och haft så roligt. vi har haft besök och stora har lekt som bara den med sin fina fina vän.


den lilla vännen har även lärt snäckan att cykla, hon fick nämligen en cykel i present av sin farmor och farfar. så dom har övat här hemma i hallen. vännen är lika gammal som min skrutta men hon lärde sig cykla förra sommaren så hon var en utmärkt lärare, och oj så roligt dom haft det.


ikväll har girlsen badat och plaskat ner hela badrummet, och sen har vi lekt lekt lekt.

Av Lisa - 11 mars 2009 20:25

hittade detta på linns blogg, om jag grät, jodå tack, det kommer du med göra om du bara klickar på länken till filmen efter du läst detta:


Läs, lyssna och gråt!

Efter den här berättelsen kommer en gripande film....
En dag frågar en son sin far: Pappa, springer du en maraton med mig?

Pappan svarar: ja, och de springer sin första maraton tillsammans.

En annan dag frågar sonen sin far: Pappa, springer du en till maraton med
mig? och pappan svarar: ja, min son.

En dag frågar sonen sin far: Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med
mig? (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)

Och pappan svarar: Ja 


Klicka här för att se filmen


Av Lisa - 11 mars 2009 10:29

(bilden kommer ifrån lekmer.se) 


stora tjejens födelsedag i måndags var riktigt lyckad. dagen började med att jag och mannen smög upp för att göra frukost till snäckan. strax efter vaknar liten och vi tar upp henne, jag kan bara säg så mycket som att hon inte smög ialla fall. nejdå, ett himla levande på henne, hon kröp omkring och lekte och tjoade och tjimmade. vi försökte tysta ner henne, ville ju inte att hon skulle väcka stora men det gick inte så bra. precis när vi är klara med frukostbrickan och paketen är hämtade och vi ska gå in till henne då kommer hon upp tassande. så vi får säga till henne att krypa ner i sängen igen och låtsas sova. och det gör hon, sen går vi in men skönsång och paketer och frukost på sängen. så mysigt.


lite missöden blev det dock, innan gumman ens hinner börja öppna sina paket så råkar liten välta ut brickan men frukosten på, detta innebar att hon och mattan får ett helt glas o´boy på sig, så det är bara till att torka och in med Liten i duschen, men sen kan gumman börja öppna. hon fick bland annat en dockvagn från brio av oss, en grön snygging. som hon såklart genast skulle börja leka med.


sen överraskade vi henne med att pappa var ledig och vi skulle på utflykt. så efter några timmar av påklädning och frukost och lek så var vi iväg, färden gick till karlskrona. blev en tur inom polarn & pyret först för ett köp av vårjacka bland annat, hon fick själv välja och hon skulle ha en rosa, japp så flickig blir man när man blir 3 år. sen skulle pappa ha en jacka med så vi gick inom stadium, väl där fick hon syn på McDonalds och då ville hon äta där, och då gjorde vi ju det såklart, allt för snäckan.


så efter lite mat och bus på McDonalds åkte vi till den riktiga aktiviteten, nämligen barnens lekland. och detta var kanon, åk dit med era barn, om ni inte redan varit där. det var jättekul, både för små och stora ( med stora menar jag mig och mannen) vi lekte och busade i flera timmar. det är inte ofta man kan vara så delaktig i barnens lek som man kunde där, och tjejen älskade det.


efter många timmar där med bus och fika och godis (jo på sin födelsedag får man äta godis) så åkte vi hem. snäckan var helt slut så hon somnade i bilen, något som nästan aldrig händer. men hon var så nöjd och glad och vi hade verkligen en toppendag allihop, bara familjen.

Av Lisa - 9 mars 2009 22:46

innan dagen är slut vill jag säga grattis till min älskade lilla flicka. idag blev du 3 år. efter en förlossning på ett dygn kom du till slut ut, med besked. du fick en jobbig start i livet, lika jobbig var min start som mamma, men tillsammans fixade vi det. tog några månader sen var det som vi aldrig gjort annat. du och jag och pappa såklart.


min lilla flicka, bestämd som få. det visade du redan på bb, alla barnmorskorna som stötte på dig sa att du var en bestämd liten dam som visste precis vad du ville, japp, det var och är bara att hålla med. du har redan från början visat vad skåpet ska stå, ditt skåp ialla fall. som tur är har du en mor som är precis lika bestämd, men en pappa som du kan linda runt ditt finger. bra kombination ialla fall.


men jag gillar det, du vet vad du vill och du visar det. du har lika lätt för att skratta som för att gråta. du är en känslomänniska och man ser på dig hur du mår för du visar det, och det är skönt. är det något som är fel så visar du det och då fixar vi det. ingen kan sätta sig på dig, ingen. du tar för dig. och jag hoppas och jag ska uppmuntra dig till att fortsätta ta för dig hela livet.


mina fina fina lilla tös, vad jag älskar dig. kan inte fatta att tiden gått så fort och du redan är 3 år. fastän du alltid kommer att vara min lilla bebis så är du ju en flicka nu, en flicka förståndig som få i din ålder, en flicka att vara stolt över. för det är jag, och det känns så förbannat bra att säga det, men jag är så stolt över dig och allt du gör. jag tackar ödet som gav mig dig, jag tackar stjärnorna för att jag fick bli din mamma. du lyser upp min dag, mitt liv. du är mitt hjärta.


du frågar vad det betyder när jag säger att du är mitt hjärta. jag försöker förklara att du är mitt hjärta och utan dig kan jag inte leva. du bor i mitt hjärta. då säger du att jag är din kärlek.


ikväll kunde du inte somna, så du smög upp med kudden under armen, kom ut till oss i soffan och sa att du ville somna hos oss. och det fick du, såklart. jag tycker det är så mysigt, vi låg i soffan och höll handen tills du somnade.


denna dagen har varit den bästa på länge, vi har varit hela familjen och haft så kul. tänk om varje dag kunde vara såhär.


för exakt 3 år sedan (på klockslaget) vaknade jag av en liten flicka som inte ville sova, som inte ville äta, som inte visste vad hon ville utan bara kunde skrika. flickan fortsatte att skrika och hon höll sin mamma och pappa vaken i flera flera timmar. klockan 6 på morgonen fick dom somna för den lilla flickan. men brydde dom sig om det? dom hade ju den finaste flickan i famnen, hon var ju deras!


jag älskar dig, du är mitt hjärta och min kärlek!



Ovido - Quiz & Flashcards