minaminis

Alla inlägg under januari 2009

Av Lisa - 23 januari 2009 11:13

räkningar, papper, försäkringskassan, ringa, sortera, posta, säga upp.......ja sånt har jag ägnat min förmiddag åt. sånt tråkigt som bara tar tid men som måste göras, usch


men nu är jag klar, inbillar jag mig och undviker att titta åt höger där tornet med papper som måste tas tag i ligger. orkar inte mer sånt idag.


å inte har dom ringt från jobbet jag sökte och frågat när jag kan komma på intervju.....dålig stil tycker jag.


nu är det packning och lite mat som gäller, sen bär det av till simmet med tjejerna.


sen välkomnar vi helgen!

Av Lisa - 22 januari 2009 20:19


hemma själv ikväll, usch, inte kul...inte ikväll.

ikväll behöver jag mannen hemma, ikväll behöver jag prata.

har lagt flickorna, och de sover så sött.

men mannen är inte hemma, han jobbar, och jag är ensam.

ensam och grubblar, funderar. inte mycket jag kan göra egentligen,

inget beslut jag kan ta. bara finnas där och stötta.

men måste fundera, vill säga rätt saker, vill att det ska bli rätt och bra.

vet att hon bara vill höra att allt kommer bli bra.

säger att allt kommer bli bra, hur det än blir. vet inte om det är sant,

vet inte vad som händer.

vet bara att jag finns där, då, för henne, för dom.



dessa beslut ska ingen människa behöva ta.

detta är saker som högre makter ska besluta om, bestämma.

ödet ska komma och lägga sin hand över oss och avgöra.

för vilka är vi att bestämma vilka som ska få leva eller inte?

Av Lisa - 22 januari 2009 09:12

det här med att blogga är ett märkligt sätt att kommunicera på. eller kommunicera vet jag inte, det är ju mest jag (eller den som bloggar) som kommunicerar. visst, många bloggare har många kommentarer till sina inlägg och då  blir det ju en typ av kommunikation. men jag? jag då?


jag bara skriver.....för vilka? till vilka? ingen aning. vet ju några stycken som går in och läser men det är rätt "många" som besöker min blogg dagligen och alla dem vet jag ju inte vilka är. visst det är ju lite det som är grejen med att blogga, man lämnar ut sitt liv och vem som vill får gå in och läsa. det valet har man ju gjort, så dom som blir upprörda över negativa kommentarer på sin blogg och ute och cyklar. har man valt att outa sig så får man ta skiten.


men vad är det jag vill komma fram till? jo, att det är kul att få kommentarer. det är nog lite det som gör det kul att skriva, som sporrar en att dela med sig. annars känns det som om man skriver för döva öron. visste inte när jag började blogga om jag skulle bry mig om jag fick kommentarer eller inte, men det gör jag. inte så att jag tänker sluta, jag gillar att skriva av mig, att lämna något efter mig, ett märke på att jag finns, men jag blir glad om någon som läser visar att dom finns.


får nog börja skriva om lite mer provocerande ämnen, barn, kläder och inredning går inte hem :) trodde ni skulle reagera på inlägget jag skrev om blondinbella vs. katrin. alla går ju igång på blondinbella, men icke....hm....får fundera ut något annat.


Om jag blev en "lattemamma" då? som har mina barn som accessoarer och som är ute och festar var och varannan helg och som skriver arga och omogna inlägg i sin blogg. då skulle folk reagera, för det finns inget så roligt som att läsa bloggar som upprör.


nej, jag ska inte bli någon jag inte är....såklart. men jag ville bara skriva av mig lite, på det jag har funderat över. lite så en blogg funkar ju.


jaja, kommentarer eller ej jag tänker fortsätta skriva och jag hoppas ni fortsätter läsa.


mer om "lattemammorna" en annan gång :)



Av Lisa - 21 januari 2009 15:38

så, nu har vi kommit hem från våra nya bekantskaper. det har verkligen varit jättelyckat och roligt. barnen lekte kanonbra ihop, inget gnäll och inget tjabb...precis som det ska vara. till och med småttingarna hade roligt ihop. min lilla snäcka satt mest och kollade in den andra lilla, när han kröp och så försökte hon göra likadant, blev mest platt fall på magen, men ändå. och vi vuxna hade jättetrevligt med, en del människor passar man helt enkelt ihop med. så det gör vi om, nästa vecka.


har lagt ut lite av dockans kläder på tradera nu med. så om ni är nyfikna får ni gå in och kolla, lisa8011 heter jag. hoppas man kan få lite för det så man kan köpa annat nytt. hon växer så det knakar för tillfället, på längden ialla fall. så vi behöver lite nytt i garderoben. har iofs å och ärva från syrran men lite nytt måste man ju införskaffa med.

Av Lisa - 21 januari 2009 08:27


så som himlen ser ut en tisdag

över skolans kommunala korridorer

klockan fyra i oktober strax innan det mörknar

och det luktar från bespisningen av

halvhjärtad husmanskost och

löven ligger klistrade mot marken


gråvita skyar, tandläkarväder och

 nån grävmaskin som sliter upp en cykelväg

vid fotbollsplan

och nyponbuskar, nyponbuskar

hela vägen nyponbuskar ser jag när jag blundar

och

nånstans där så blev jag den jag är nu


Av Lisa - 20 januari 2009 10:08

har ni hängt med i kriget mellan katrin zytomierska och blondinbella? jag har precis slängt min in i debatten. läste ett härligt inlägg om det hela på katrins blogg hon har tydligen blivit inbjuden till janne josefssons debatt program på svt för att debattera mot blodinbella angående deras krig i pressen. och hon är bara så härligt lättsam, hon vill mer än gärna att blondinbella ska komma så att de kan fightas i tv. som hon skriver ; Vi kan göra en deal också om du vill det. Jag säger nåt elakt och du börjar lipa. Skitbra för din nya image

hahaha, hon är bara så härlig. det hela handlar tydligen om bantning och ätstörningar. katrin skriver rätt provokativt i sin blogg om bantning och smala männískor, enligt henne vill alla vara smala och dom som säger annat är hycklare. blondinbella däremot har tydligen lidit av ätstörningar och går mot hårt angrepp mot dessa uttalande och tycker att det är fruktansvärt att dem skriver om bantningstips och dylikt i sin blogg (tydligen är linda rosing inblandad med på ett hörn..såklart)

men visst, tycka vad man vill om dem och vad de skriver om bantning, jag är inte på något sätt för detta och jag köper inte allt som katrin skriver men jag tycler bara att själva kriget dessa två människor emellan är riktigt underhållande. jag älskar katrin och hennes bekymmerslösa sätt, hon är en underbar människor som inte tar sig själv på förstort allvar, som kan bjuda på sig och som vågar uppröra. som inte måste vara en medelsvenssons. blondinbella däremot är redan en riktig "borgarkärring" trots sin unga ålder, hon lever sitt liv som om hon vore mycket äldre. visst hon är framgångrik och riktigt duktig på det hon gör, annars hade hon ju inte tjänat alla sin miljoner. men hur rolig är hon som 18-åring? hon har ju blivit gammal i förtid.


nej, jag säger bara; hellre omogen vid 30 än övermogen vid 18!


detta var mitt inlägg i debatten! men om dem båda kommer till jannes debattprogram kommer jag sitta klistrad framför rutan. 

Av Lisa - 20 januari 2009 08:51

blev inga chinos till mig, nätbutiken hade ringt min mobil igår och lämnat meddelande om att dem var slut i den storleken som jag skulle ha, buhu. sånt är så tråkigt, men det var ju bra service att ringa upp sin kund. dem hade byxorna i en storlek större, dvs 27, men jag tror att dem blir för stora, kanske testar det.


annars kanske det är någon här som har något tips på var man kan hitta snygga chinos? helst i mitt närområde, eller på nätet.


jag gillar det här med nätshoppnig. har fastnat i det sen nummer två kom, och man helt plötsligt blev rätt rörelsehindrad. med ettan funkade det fortfarande fint att åka och shoppa men nu med två....nej inget man ger sig iväg på själv ialla fall. och även om det skulle vara så att både jag och mannen beger oss iväg med barnen så blir det sällan något shoppat till oss vuxna. slutar alltid med att man kommer hem med ännu fler kläder till girlsen. så nätshopping, I like, man kan ju få tag på allt, behöver inte vara så begränsad till modet som finns i denna lilla staden. visst lite av charmen med att shoppa går ju förlorad. jag älskar att åka iväg och shoppa, prova kläder, gå och fika och komma hem med en massa kassar som innehåller finfina grejer. och det är ju betydligt enklare att få hem rätt storlek. men, om man ser till min verklighet med mina barn och min tid så är nätshopping ett bra alternativ.


idag är det bara regn och rusk, usch så tråkigt. man blir blöt bara man sticker ut sin näsa. blir till att mysa omkring inne tills storan ska hem från dagis. i eftermiddag ska vi ha playdate med en kompis till mig och en kompis till dottern, trevligt.


måste åka upp till ikea snart, mina värmeljus är slut, och sen behöver jag lite annat smått och gott som finns att finna på ikea. jag och syster har bestämt att vi ska dit, men när? svårt att få till ett datum nu, vår familj har nämligen fullt upp med att gå på kalas denna tiden på året, är ett var och varannan helg.


näpp, nu måste jag gå och spana in lillan, hon far omkring i sin gåstol och nu låter det som om hon håller på att riva högtalaren, och det är ju inte bra.

Av Lisa - 19 januari 2009 22:06

mina slitna jeans från gina tricot har kommit. dom satt som en smäck.....nästan, hade önskat att dem varit lite mer tighta över baken men det är väl sånt man får stå ut med när man har fött två barn. den har liksom ändrat form en aning. annars var dem kanon, hade inte kunnat haft en mindre storlek. nu väntar jag bara på lite mildare väder så jag kan börja använda dem (är ju sååå frusen av mig) tänk dem och sen vita converse till det. det är min stil det.


i väntan på våren klickade jag hem ett par chinos från vila, svarta. har inte anammat det modet förrän nu (är väl ett år efter eller nått) hoppas bara att det fortfarande funkar. tycker det kan va fräscht med chinos och sen ett ribbat linne till det, lagom liksom.


dagen har varit lugn. dagis hämtning och lämning. lek, mys och läsning har stått på schemat med tjejerna. fick besök av svärmor innan med, hon saknade sina flickor, så fika på det fick det bli. alltid lika trevligt att prata lite.


någon som kollat in mingelbilderna från elle-galan? jag har varit inne på några sidor och kikat på outfitsen, hittade några favoriter. måste säg att ebba von sydow var cool i sin kavaj-stil, lite oväntat faktiskt. annars var det mest tråkiga klänningar. okej, jag hade inte tackat nej till en enda av dem, men alltid kul med folk som sticker ut.


nu har jag precis kollat nya favoritserien lipstick jungle, mannen är på innebandy träning. bra tajming att dem tränar på måndagar, han hade säkert inte varit lika fötjust i serien som jag.

nu är det minsann läggdags för mig, om jag ska ha någon chans att gå upp när mobilen ringer klockan 7 imorn, är alldeles värdelös på att gå upp i tid, ligger och snoozar till halv åtta minst, och det slutar alltid med att vi får stressa iväg till dagis. inte kul att börja varje morgon så. nej imorgon är det minsann skärpning för min del.


godnatt!

Ovido - Quiz & Flashcards