minaminis

Alla inlägg under januari 2009

Av Lisa - 12 januari 2009 10:27

måste rekommendera världens bästa film, eller nja inte världens precis men lätt med på topp fem. den heter click och det är inte mindre än adam sandler som bär titeln som huvudrollsinnehavare. värsta fjantiga komedin tänker ni nu va? kan ju inte vara annat med sandler med. men icke. den är såå tänkvärd och jag gråter alltid lika mycket när jag ser den. försöker se den med jämna mellanrum för att bli påmind om det viktiga i  livet...nämligen familjen. stanna upp och tänka efter och prioritera det som faktiskt betyder mest, för en vacker dag är det försent. båda jag och mannen blir alltid så rörda när vi ser den. måste gå in till flickorna en extra gång och pussa deras sovsvettiga hår ovh varma hud. lägga täcket om dem och förundras över att just vi fick dessa vackra barn. försöka förstå att dessa fina små människor valdes just oss till sin mamma och pappa. vilken ära att få låna er en kort tid och lära er rätt ocvh fel. uppfostra er med kärlek.


se den om ni inte redan gjort det!


måndag idag, nu vecka, nya tag. ställde klockan lite tidigare idag, ville inte stressa iväg med mina flickor till dagis. men vad händer, klockan ringer inte, vaknar en halvtimme innan dagis time och vi får bråttom ändå. men vi hann ändå med lite mys i sängen först och lite sakta uppvaknade till svampbob fyrkant. måste ju se det lilla i livet.

Av Lisa - 11 januari 2009 18:03

hemma nu efter en träff med föräldragruppen, träffas fortfarande en gång i månaden med stora tjejens grupp. Jättetrevligt som alltid. Barnen leker så bra och har jätteroligt, så det är lyckat.


men det måste erkännas att det varit lite tungt idag, sviterna från gårdagen sitter i. fick iofs sova till halv elva för mannen och barnen men jag hade världens huvudvärk när jag vaknade.


gårdagen var mycket lyckad. hade jätteroligt. alltid kul att träffa tjejerna, sen att en kompis från malmö var hemma med var ju ännu bättre. nu har jag lovat att det blir en tripp till malmö i vår.

utgång blev det med, men det ångrar jag. inte alls kul. kände inte en själ där. märks att man inte har åldern inne för harry´s längre. bara massa småttingar. och inte ens någon bra musik. så det kunde vi ju skippat, men men, på det stora hela var det en toppen kväll.


nu ska det fixas vällning till stora tjejen sen blir det nog chips och film i soffan men mannen.


bjuder på en bild av mig från gårdagen, piffad för en gångs skull.....

Av Lisa - 10 januari 2009 14:56

nu är min lilla snäcka hemma igen, som jag saknat henne. Men tror ni att hon hade saknat mig eller blev glad när jag kom, nejdå. Hon blev helt förtvivlad när jag kom för hon ville leka mer. Och det var ju skönt på sätt och vis för då vet man ju att hon haft skoj. Men efter lite övertalning och löfte om att köpa lördagsgodis följe hon glatt med.

Nu pusslas det för fullt här hemma, och jag passar på att mysa och leka med henne extra mycket nu när lilltjejen sover.


Ikväll ska jag på fest, och det var inte igår. En kompis som har fyllt år ska ha fest, så det ska bli skoj. Blir kanske t.o.m utgång med. Så nu ska det bara väljas kläder med, och det är inte det lättaste. Funderar på att ha min snygga svarta kjol med hög midja från MQ men har inget att ha till. Hmm...lite sent påtänkt kanske. Jaja, jag får rota i garderoben.

Av Lisa - 9 januari 2009 22:16

så, nu har jag varit i målartagen. efter att jag lagt skruttis så slängde jag mig i soffan för att kolla på let´s dance, men jag blev rätt snabbt trött så jag bestämde mig för att gå ner och måla lite istället. Så nu har jag gjort det, undersidan ialla fall. Kan nog bli najsigt när det blir klart.


saknar snäckan SÅ mycket. vet att hon har det kanon hos moster och kusinerna men jag vill ju kramas och gosa med henne. hon är verkligen världens bästa unge, vet att alla mammor säger så om sina barn, men min unge är verkligen bäst :) När man säger att man älskar henne svarar hon alltid med att säga; jag älskar dig så kärlek! smälter man då eller? vet inte vad hon har fått det ifrån, men det är vår grej ialla fall.

och något mer hon börjat säg är: mamma, jag är glad för dig. så liten men redan så klok. fattar som sagt inte vad hon får allt ifrån.


min älskade lilla unge, jag älskar dig så kärlek!!!


visar bild på liten ellie, så länge sen men ändå igår....

Av Lisa - 9 januari 2009 12:44

så, nu har man varit duktig och dammsugit hela huset...trots en jävla träningsvärk, rent ut sagt. Den är grym. Trodde musklerna i benen skulle gå av när jag böjde mig ner för att dammsuga under sängen. Men det är härligt.


Blev inget dagis för oss idag..klockan ringde inte så vi vaknade inte förrän halv 9, dagis börjar kvart över åtta. Så vi kände inte för att stressa iväg. Åt frukost framför tv:n istället, dottern tyckte det var jättelyxigt. Själv gick jag omkring i min pyjamas till klockan elva, härligt.


Men nu är det rent och städat i huset, håller tom på att tvätta samtidigt, inte dåligt. Så jag tänkte faktiskt att jag skulle plocka ner granen också, den barrar bara nu.


Ikväll ska stora tjejen sova över hos sina kusiner och mannen ska spela match, så jag och minstingen ska vara hemma själva. Lite lyxigt faktiskt.

Ska även iväg sen och köpa målarfärg, högblank vit färg som jag ska ha till min tv-bänk, tror att det kan bli fint. Kanske smyger ner i garaget ikväll när lillan har somnat och börjar måla.


Måste ju visa er min fina gran innan den plockas ner, körde vitt och silver i år. Blev faktiskt bra, och då tröttnade man inte på den så fort julen varit utan den funkade faktiskt över nyår också.

Av Lisa - 8 januari 2009 20:21

jajamensan, då har man varit och tränat sitt första pass på det nya året. Det blev bodypump och det var grymt och roligt och asjobbigt. Kommer ha sån träningsvärk imorn så det finns inte. Har redan ont i benen och är helt skakig. Men det är så det ska vara.


Nu är det mannens tur, han är iväg på sin innebandy. Han hann lägga stora tjejen innan han stack, så lillan var kvar till mig. Just nu ligger hon i sin säng och snuttar på napp och snuttefilt. Brukar ligga så ett tag innan hon somnar. Man får gå in några gånger och stoppa tillbaka nappen bara.


Nu ska jag gå och äta något gott...hm...om det finns något sådant i kylen vill säga, sen väntar soffan.

Av Lisa - 8 januari 2009 09:19

denna dagen började INTE bra, usch. E skulle till dagis, längtat som fasiken till det nu hela jullovet. Vi var tvungna att ha den gamla skruttbilen för mannen skulle köra några långa hyllplan i den större, nyare bilen. Och inte klagade jag över det, nejdå, det var ju jag som hade insisterat på att han skulle ta med de där hyllplanen till jobbet och kapa av dem. Så jag gick ut imorse, glad i hågen, och skulle starta upp bilen för att den skulle hinna bli varm tills jag skulle sätta mina småttingar i den. Samtidigt passade jag på att ta ut tjejens väska som skulle med till dagis. Så jag öppnar dörren till baksätet för att slänga i väskan, men vad händer.......den öppnas inte.


Okej tänker jag, den har väl bara frusit fast, så jag rycker och sliter och den öppnas...lite....men inte helt för det är någon konstig spärr som tar emot. Och likadant är det på den andra bakdörren. Så det är alltså bara förardörren och passagerardörren som går att öppna. Hur ska jag då få in lilltjejen????


Ringer till mannen för att få råd. Inte hjälper det heller, han tror att allt hamdlar om att den har frusit fast och att jag ska ta i......JAG HAR FÖR FAN TAGIT I....säger jag och lägger på. Sätter mig bredvid tjejen i soffan och frågar lite försiktigt om det är okej att stanna hemma från dagis idag, eller om hon hemskt gärna vill dit. Ungen börjar stortjuta och säger att HON VILL VISST TILL DAGIS... okej.... jag får helt enkelt gå ut igen och försöka få upp dörren. Så jag testar att låsa och låsa upp ett antal gånger och tillslut kan jag öppna dörren inifrån. Så jag går in och väcker lillan, tar på henne och sätter henne i bilstolen och ropar på stora tjejen. Nej då ska inte hon komma. Hon ska kolla på tv lite till........ hmmm nu e mitt tålamod sådär kan jag säg. Men efter ett tag kommer hon och jag kan ta på henne och vi kan åka till dagis i vår skruttbil. Härliga tider säger jag bara :)


Nu är det lugnt och skönt här ialla fall. Har satt på en kopp kaffe och sitter framför datorn och kollar runt lite. Lillan kör omkring i sin gåstol och försöker riva ner så många saker som möjligt. Hon är en vild liten skit.....


I eftermiddag ska vi in till grannen för en liten fika, alltid lika mysigt.

Av Lisa - 7 januari 2009 14:56

då har snart denna dagen gått, eller ja kanske  inte hela dagen, men ialla fall den delen då mannen är på jobbet. Han kommer nämligen hem vid fyra och då blir det ju mycket mysigare.


fast jag och tjejerna har haft det riktigt mysigt idag. vi har varit ute och traskat i snön. Sen tog vi fram pulkan och åkte lite runt huset. Det gick väl sådär. Stora tjejen skulle sitta bakom lilla och hålla i henne men det var inte så lätt, så i svängarna åkte dem av. Den stora gillade det men inte lillan. Så efter ett tag fick vi gå in. Nu lagar vi mat...eller jag. Ellie skulle hjälpa mig men gav upp, nu sitter hon i sin säng och lyssnar på den vilda bebisresan. Lillasyster sitter i gåstolen och spanar.......


Ikväll vet jag inte vad vi har för planer. Eller jo, marrimekko tyget har kommit så det blir väl att kika lite på det. Vill ju såklart sätta upp det direkt men jag måste fixa någon slag ram till den, och sen ska det ju målas i hallen först. Och innan det kan målas så måste det slipas och innan det kan slipas så ska det.......ja ni fattar poängen. Det är nog lika bra att mannen får jobba lite med det ikväll då.

Ovido - Quiz & Flashcards