minaminis

Alla inlägg under januari 2009

Av Lisa - 18 januari 2009 16:24

jaha, då har denna helgen redan gått. det går så sjukt fort. inte har vi gjort något speciellt heller. gårdagen tillbringade jag och flickorna hos mina föräldrar. mannen skulle jobba med entrén så vi tyckte det var bäst att hålla oss ur vägen. så mamma och pappa tog oss under sina vingar. det var härligt att va där, vi tog det jättelugnt, fikade, pratade, åt och lekte. jättemysigt och skönt.


idag är mannen i kalmar och spelar match så vi har fått fördriva tiden själva. syrran och kusinerna kom en runda innan, barnen lekte och vi kunde sitta och prata, sen har vi bara myst omkring. man fryser ända in i märgen bara man tittar ut, så värmeljusen brinner lite överallt och jag går omkring i långkofta, tights och benvärmare, myskläder.


jag tänkte jag skulle röja lite i gardeoben, rensa ut gammalt skräp så man får plats med det nya härliga. sälja lite på tradera kanske, om man hittar lite godbitar. men nu kan jag inte göra det för lillskrutten sover därinne, helt utmattad efter kusinernas besök.


veckan som följer blir nog rolig, många saker inplanerade, fika med lite nya och lite "gamla" människor, föräldragrupp med lillan, träning och annat smått och gott. lite målning av entrén står nog på schemat för min del, kul att äntligen jag kan börja bidra. är ju inte så grym på att lägga golvvärme, tyvärr. hoppas att min snygga matta från pappelina kommer snart.


har fått hem tapetprov från måleributiken på världens snyggaste tapet som vi vill ha i entrén, men eftersom vi bestämt oss för att vänta med att tapetsera där så får det bli en tavla av den så länge, återkommer med bild på det när jag är klar. sen måste jag fixa ramen till mitt marimekko tyg, och måla det vitt.


jaja, en sak i taget. nu ska jag gå och kramas med min tjej.

Av Lisa - 16 januari 2009 10:00

å äntligen fredag, älskar denna dagen. vi tar ledigt från dagis så att vi kan sova så länge som vi bara orkar (ja barnen alltså, jag hade orkat längre) sen går vi omkring och myser i våra pyjamaser. idag har vi tänt ljus och bara njuter av att slippa stressa iväg. fredag är även den dagen som flickorna går på sim, och detta betyder att mannen kommer hem tidigare från jobbet för att va med. lilltjejen går på babysim först och efter det är det storans tur, hon går på minisim. helt supermysigt är det att bada med dem, jag och mannen turas om att bada varannan gång. idag är det min tur!!!! då står mannen beredd med kamera och videokamera för att föreviga.


och det är ju så kul att titta tillbaka på det man filmat, bilder i all ära men den där riktiga känslan man hade i ögonblicket går inte att förnimma med en bild, för det behöver man filmen. så man får höra alla ljuden och se alla rörelserna. jag älskar att titta tillbaka på filmerna från när stora tjejen var mindre och höra hennes mysiga röst, den som först bara kunde jollra och da-da-da för att sen ropa på ma-ma. man glömmer så lätt och tiden går så fort, så med filmer bevarar man dem stunderna och med hjälp av dem så är det lättare att plocka fram alla minnena ur hjärtat igen, känna känslan, lukterna och smaken och lyckan.


storskrutten är ingen liten längre, ingen bebis, vi som nyss satt med henne i famnen och strök henne över kinden, som gick runt med henne om kvällarna för att lindra hennes magont, som vi fick dra i barnvagnen, gata upp och gata ner för att sömnen skulle vilja infinna sig, som tog sina staplande steg mellan oss och skrek av förtjusning när det lyckades. nej, hon är ingen liten längre, hon är en "stor" flicka nu, en flicka som går på stora avdelningen på dagis, som övar på att räkna, som har en vilja av järn och stål (vilket hon iofs alltid haft) som pratar, och pratar oavbrutet, en flicka som ska sluta med nappen, som vill ha en lekstuga, som ska lära sig att cykla, som älskar att måla med sina tuschpennor, och som vill måla naglarna när mamma gör det.


nu är det lillskruttens tur att börja ta sina första staplande steg, det är hon som ska lära sig ropa på ma-ma och pa-pa, som brottas med täcket och kudden när sömnen inte vill infinna sig. men det går fort, och snart är även hon en "stor" liten tjej. därför måste vi leva i nuet, ta vara på vardagen och det lilla. det var mitt nyårlöfte i år, att leva i nuet, och det gör jag, jag njuter varje dag av min familj och tackar min lyckliga stjärna att just jag fick bli en del av detta.

Av Lisa - 15 januari 2009 14:41

äääntligen har mina favoriter blivit heta igen......riktigt slitna jeans pratar jag om. och jag älskar det, det är SÅ jag. har ett par riktigt snygga från hm som jag köpte för några år sen men kände att jag behövde uppdatera garderoben med ett par till så jag slog till på ett par från gina tricot. riktigt jäkla jättesnygga. fick beställa dem från deras webbshop eftersom vi inte har gina i min lilla stad och jag hade heller ingen möjlighet att åka iväg till närmsta. så jag klickade hem ett par i förmiddags, (alldeles för lätt by the way) dem skulle komma om 2-3 dagar. så i början på nästa vecka är jag nog snygg i dem :)


just nu har jag hantverkare här hemma, rörmokare som tar bort elementet i hallen, där vi ska ha golvvärme. så äntligen kan mannen jobba vidare där. han har fått vila några dagar pga av det. men inte ikväll dock, då är det träning för mig som gäller, bodypump, hoppas jag får lika härlig träningsvärk denna gången.


Av Lisa - 15 januari 2009 09:27

idag fick jag en lugn morgon av mannen. det är nämligen så att min bil är på service och mina alternativ var då att antingen gå med båda barnen till dagis eller helt enkelt stanna hemma, men efter en liten pratstund med dagisdottern kom vi fram till att; dagis it is, så jag bestämde mig för att gå. detta hade inneburit en riktigt tidig uppstigning för att få oss klara och även ge lillan gröt och sen traska upp till dagis vilket tar ungefär tjugo minuter om man har en tvillingvagn att putta på. men som sagt, allt för barnen. men sen visade mannen lite medlidande och tyckte synd om oss så han tog sovmorgon och lämnade gumman på dagis, och det var så skönt att slippa stressa iväg. så jag har traskat runt i pyjamasen tills alldeles nyss. tyvärr förstod inte lillan det fina i kråksången utan hon vaknade tidigt, klockan sju...hon som jag alltid brukar få väcka klockan åtta för att vi ska hinna till dagis, men men skönt var det ialla fall.


nu är äntligen min tv-bänk klar och på plats, resultatet blev bättre än väntat. har ju letat efter en ny tv-bänk ett tag, en vit högblank, dem jag har hittat som har passat mig i pris har varit för små. mannen har ju en del elektronik prylar som måste få plats. sen hittade jag en snygg på bromölla möbler för 2500 kr, helt okej pris tycker jag, men sen kom jag på att vi kunde ju göra om den vi hade. så vi kapade av den lite, på alla håll och kanter och sen målade jag den högblank vit. och den blev helt okej för 300 spänn. så nu har jag lite pengar att lägga på annat :)


nu måste jag bara få mannen att göra sig av med sina stora högtalare och köpa nya mindre så att centern som står på bänken kommer bort, den förstör helhelts intrycket.


har även beställt en matta till hallen nu, blev en pappelina, svart och vit. kommer bli snyggt tror jag. sen ska det inhandlas en stringhylla till vardagsrummet (letar på tradera) och en lampa till trapphuset i hallen. och det där med lampa är inte helt lätt, dem man hittar kostar ju miljoner....eller 7000 kr, och det är miljoner för mig.


nu ska vi snart iväg till bvc och väga dockan och sen blir det en promenad upp till dagis för att hämta storan.

Av Lisa - 14 januari 2009 15:50

man skulle kunna höra en nål falla, så tyst är det i mitt hus. anledning? jo BÅDA mina barn sover. så det är sååå skönt för mina öron.


stora tjejen vilar ju aldrig middag, så från 8 på morgonen till 7, 8 på kvällen är det fullt upp för min del. förutom de timmar hon är på dagis, då brukar jag ha 1 timme för mig själv när lillskrutten sover.


men idag på eftermiddagen, å så härligt, passade jag på att lägga mig på soffan när minstingen hade somnat, storan var inte långt efter. frågade om hon fick ha sin napp och snutte och ligga och vila med mig, självklart sa jag, och så kröp hon upp bredvid mig, och så somnade vi....så mysigt och skönt. blev väckt en och en halvtimme senare av telefonen. båda flickorna sover fortfarande och det kan bli en svår nattning ikväll men just nu struntar jag i det, för jag vilar öronen!

Av Lisa - 13 januari 2009 13:31

har gjort ett riktigt fynd idag, åkte till lampaffären för att inhandlat någon snygg och billig lampa. men vad kommer jag hem med, jo två snygga och billiga lampor. helt annorlunda mot vad jag tänkt mig.


hittade en snygg taklampa till köket. har länge letat efter en bumling, sååå snygg lampa från ateljé lyktan från 60-70-talet, finns även nyproducerade men då kostar dem runt 3500 kr. så jag har jagat efter en begagnad på blocket och tradera, där kan man hitta en för 1000-1500 kr men jag har inte hittat någon som fallit mig i smaken. helst vill jag ha en som bilden ovan i aluminium men om jag får tag på en bra begagnad tänkte jag spraymåla den i vitt eller svart. men ialla fall, så sprang jag på en "kopia" idag i lampaffären som de reade ut för 150 kr, den hade kostat 800 kr. den är ju såklart inte hälften så snygg som en bumling, men så länge kan den duga. den var också i aluminium.


Den andra lampan jag hittade kostade med bara 150 kr, också den i aluminium, helt okej, sålänge. har kommit fram till att snygga lampor är svårt att hitta, om man inte är beredd att ge en förmögenhet, tyvärr.

Av Lisa - 13 januari 2009 09:46

vad ska man göra en dag som denna när himlen nästan trillar ner av alla regntunga moln och mörkret vägrar flytta på sig? Vad gör man när man dessutom är så trött att ögonlocken hänger halvvägs nere hela tiden, när man inte kan pigga upp sig med kaffe för att man då inte kan sova följande natt...trots att klockan bara är förmiddag. vad gör man då?


jo det vet jag, man shoppar...eller det är ialla fall det som man är sugen på. shoppa lite nya kläder och väskor, scarfsar och andra accessoarer, shoppa lite vårkänslor helt enkelt. men hur lätt är det när plånboken ekar tom sedan många dagar, och det är lång väg kvar tills den fylls på igen? usch, då är det inte skoj. Kan heller inte låta bli att kika in på alla fina modebloggar och låta mig inspireras......men vad gör man?


man får väl trösta sig med annat, i mitt fall kommer det nog bli en lampa eller två. hittade några i ett reklamblad som var snygga trots det billiga priset. den är väl det jag får göra.


gjorde ialla fall en rolig upptäckt i garderoben innan, hittade en snygg kjol som jag glömt. en typiskt mammakjol, alltså en kjol som både är snygg och skön. så den får det bli idag.

Av Lisa - 12 januari 2009 20:47

har ni inte läst malin wollins blogg eller krönikor än, säger jag bara en sak, GÖR DET. hon är så jäkla bra, främst krönikorna hon skriver är underbara, både provocerande (mot vissa) och sanna. krönikor skriver hon på aftonbladets wendela. helt underbart vad en 30-årig 3 barnmorsa kan uppröra, framför allt den manliga delen av läsarna, när hon bara skriver sånt som är sant. älskar hennes krönika där hon hyllar linda skugge (även hon en favorit)


http://www.aftonbladet.se/wendela/jobbet/article4129478.ab


jag säger bara, så sant så sant. tänk om man kunde ha med mammalivet som merit i sin cv :)


nu är det nog dags för lipstick jungle, har väntat och längtat efter denna premiären


Ovido - Quiz & Flashcards